LAPTELE pasteurizat crește rata deceselor, bolilor de inimă, cancerului și fracturilor osoase. IAURTUL și BRÂNZA au efecte opuse

Un studiu amplu, realizat de americani a dezvăluit că laptele pasteurizat din magazine crește mortalitatea și riscul de fracturi osoase, în timp ce iaurtul și brânza produc un efect opus.

Pasteurizarea este daunatoare sanatatii iar fermentarea favorabila

Pasteurizarea este daunatoare sanatatii iar fermentarea favorabila

Pasteurizarea = nocivă / fermentarea = bună

99% din laptele dulce din magazine este pasteurizat.

Pasteurizarea este o metodă de conservare a produselor alimentare (în special a celor lichide).

Acestea sunt încălzite la o temperatură de 60-70 de grade Celsius, după care sunt răcite brusc la 4-6 grade Celsius.

Scopul este distrugerea patogenilor care pot cauza tulburări intestinale.

Cu toate acestea, procesul de pasteurizare ucide atât bacteriile rele, cât și pe cele bune (probioticele). Pasteurizarea distruge enzimele și fosfataza, care ne ajută să absorbim nutrienții din alimente, în special calciul.

Ceea ce rămâne în urma pasteurizării este așadar un produs gol, sintetic.

Pe de altă parte, lactatele fermentate conțin milioane de microorganisme vii (probiotice), și sunt o sursă fabuloasă de vitamine (B1, B12) și minerale (calciu, fosfor).

Acestea au fost asociat cu îmbunătățirea digestiei și a imunității, reducerea incidenței gripei și răcelilor, reducerea oboselii, menținerea sănătății oaselor, dinților, mușchilor, pielii și vederii.

→ Studiul

Acest studiu, publicat în Jurnalul Medical Britanic, a demonstrat că produsele lactate fermentate sunt cele mai sănătoase alegeri. Au fost urmăriți 45.339 de bărbați cu vârsta între 45 și 79 de ani și 61.433 de femei cu vârsta între 39 și 74 de ani. Cercetătorii au urmărit evoluția femeilor timp de 20 de ani și a bărbaților timp de 11 ani, folosind chestionare alimentare frecvente, pentru a investiga numărul de pahare de lapte consumate pe zi pe toată durata studiului. Au măsurat în special rata mortalității și a fracturilor osoase, precum și markerii inflamatorii.

Femeile care au băut lapte au murit mai repede

La eșantionul de femei, cercetătorii au descoperit că 3 sau mai multe pahare de lapte pe zi a dublat incidența decesului (cu 93%), comparativ cu femeile care nu au consumat deloc lapte, sau au băut mai puțin de 1 pahar de lapte pe zi.

3+ pahare de lapte pe zi la femei a crescut de asemenea numărul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare cu 90% și incidența cancerului cu 44%.

Cel mai surprinzător a fost rezultatul în cazul fracturilor osoase. În ciuda convingerii că laptele este bun pentru oase, 3 pahare de lapte pe zi sau mai multe a crescut riscul de fracturi la șold cu 60% și de fracturi osoase în general cu 16%.

___________________________________________________________________________________________

Deși bărbații au fost urmăriți pe o perioadă mai mică decât femeile, rezultatele au fost similare. Cei care au consumat 3 + pahare de lapte pe zi au avut un risc cu 10% mai mare de boli cardiovasculare și deces decât cei care au consumat mai puțin lapte sau deloc.

În mod surprinzător, bărbații care au consumat peste 3 pahare de lapte pe zi nu au avut un risc crescut de fracturi la șold sau fracturi osoase.

Brânza și iaurtul au redus rata mortalității, a bolilor de inimă și a fracturilor la șold

Cea mai importantă descoperire a acestui studiu nu este faptul că laptele pasteurizat crește riscul de deces și boli, ci mai ales că produsele lactate fermentate (iaurtul, brânza) au un efect opus.

Studiul a arătat că la femeile care au consumat 60 g de brânză pe zi sau mai mult, rata mortalități din cauza bolilor cardiovasculare și a cancerului a fost cu 30%-49% mai mică, iar incidența fracturilor la șold și fracturilor osoase a scăzut de la 50% la 36%.

___________________________________________________________________________________________

La bărbați, rezultatele au fost asemănătoare. Consumul de brânză a redus rata deceselor din cauza bolilor cardiovasculare și incidența fracturilor osoase.

Consumul a 400 g de iaurt sau lapte fermentat pe zi a avut de asemenea efecte benefice asupra femeilor și bărbaților studiați. La femei, mortalitatea a scăzut cu 14-38 de procente, decesele din cauza bolilor de inimă a scăzut cu 7-32 de procente, decesele din cauza cancerului a scăzut cu 19-25 de procente, iar fracturile la șold au scăzut cu 30-51 de procente.

La bărbați, procentele au scăzut cu 10-17 procente, 10-16 procente, 11-17 procente și respectiv 25 de procente.

Care este explicația?

Cercetătorii cred că laptele pasteurizat produce aceste efecte nocive din cauza conținutului mare de galatoză. Și conținutul de caseină din lapte este considerată nesănătoasă. Produsele lactate fermentate (în special iaurtul) sunt în mod natural scăzute în lactoză și galactoză.

Alte cercetări au arătat că lactoza este problematică, precum și factorul de creștere insulin-like din laptele pasteurizat.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a arătat de asemenea că laptele pasteurizat care provine de la lapte hrănite cu nutrețuri concentrate conține foarte mult estron sulfat, un compus estrogen asociat cu cancerele hormonale (de sân, de testiculare, de prostată).

Surse:
http://www.greenmedinfo.com/blog/pasteurized-milk-speeds-death-heart-disease-cancer-bone-fractures-yogurt-and
http://www.anh-usa.org/healthy-milk-what-is-it/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.