Unul din cele mai controversate alimente la momentul actual este laptele. Cu toții am auzit acel slogan care ne îndeamnă să bem lapte deoarece este bun pentru oasele noastre. Cât de adevărată este însă această reclamă? Este realmente laptele un […]
Articole despre 'lapte'
Laptele de vacă crește riscul de cancer de sân, de ovare, col uterin, endometru, prostată, ficat
√ Articol bazat pe studii științifice Lactatele de vacă au hormoni care cresc riscul de cancere hormonale (de sân, de ovare, de prostată). Efectul pro-cancerigen al produselor lactate a fost demonstrat științific. Laptele de vacă este pro-cancerigen Fitoterapeutul Marius Văduva […]
Laptele strică și mai mult oasele la bătrânețe – adevărul trist despre lactate și osteoporoză
Subiectul lactatelor este foarte controversat. Unii cred că adulții nu ar trebui să mai bea lapte, alții spun că laptele este chiar indicat la o vârstă mai înaintată, în special pentru masa osoasă. Din păcate, la capitolul lapte, controversele cele […]
Colărezi cu lapte fără zahăr – desertul ieftin al copilăriei
Ai mâncat vreodată colărezi cu lapte? Este unul din cele mai vechi și simple deserturi ale copilăriei. Este dulce și foarte sățios. Oferă o senzație de confort, atât la copii, cât și la adulți. În unele regiuni ale țării este […]
De ce este laptele un aliment miraculos – dr. Mihaela Bilic
Asupra laptelui planează de ceva timp o umbră de îndoială. Este bun sau nu pentru organism? Oamenii sunt împărățiți în opinii. Unii susțin că este indicat doar copiilor, alții spun că produce mucus în corp. În orice caz, este important […]
Cafeaua cu lapte taie pofta de mâncare! – dr. Mihaela Bilic
Mihaela Bilic este un medic nutriționist atipic. A desființat până acum numeroase mituri legate de diete și alimentație. Este de părere că poți mânca orice, atâta timp cât îți place și nu faci abuz. 3 mese pe zi? Întrucât mâncare […]
Cum să consumi LACTATELE fără să te îngrași – dr. Mihaela Bilic
În ultimele decenii s-a dezvoltat un scepticism legat de beneficiile consumului de lactate, accentuat de popularitatea crescută a „lactatelor” vegetale, precum băuturi din soia, orez, ovăz sau migdale. Studiile au arătat că laptele de vacă și băuturile vegetale sunt alimente […]
LAPTELE de vacă – bun sau nu pentru consumul uman
Un studiu din 2009, apărut în jurnalul Medical Hypotheses, sugerează că laptele este un promotor al bolilor cronice occidentale. Studiile de dată recentă vin însă cu argumente contrarii. Cele mai comune boli din societățile occidentale sunt diabetul, bolile de inimă […]
LAPTELE pasteurizat crește rata deceselor, bolilor de inimă, cancerului și fracturilor osoase. IAURTUL și BRÂNZA au efecte opuse
Un studiu amplu, realizat de americani a dezvăluit că laptele pasteurizat din magazine crește mortalitatea și riscul de fracturi osoase, în timp ce iaurtul și brânza produc un efect opus. Pasteurizarea = nocivă / fermentarea = bună 99% din laptele […]
Afacerea LAPTELUI PRAF, sau de ce nu își mai alăptează mamele bebelușii
Dincolo de faptul că este singura, cea mai prețioasă și lipsită de costuri sursă de hrană naturală pentru un bebeluș, alăptarea la sân este totodată și cea mai eficientă măsură de prevenire a bolilor și a mortalității la copii. Laptele […]
Laptele de TURMERIC, sau “laptele de aur” – rețetă și beneficii
Laptele de turmeric este un elixir care aparține medicinei indiene Ayurveda, folosit pentru îmbunătățirea sănătății generale a organismului: de la reglarea sistemului digestiv și echilibrarea sistemului nervos, până la curățarea sângelui, reducerea inflamațiilor, prevenirea bolilor cronice și calmarea durerilor. Lapte de […]
Laptele ca Hrană și Leac
Laptele este mană de la Dumnezeu, una din cele mai îndestulătoare și mai gustoase surse de hrană, care poate să ție viața unui om. Pentru gustul său bun, românii l-au botezat “lapte dulce”. Ce conține laptele Laptele este un aliment […]
Ce este Laptele Condensat – Rețetă și Utilizări
Laptele condensat îndulcit este un produs siropos și dulce, care se poate prepara în casă, cu o textură cremoasă, ideală pentru cafea, prăjituri și alte delicatese. Rețetă Lapte Condensat Îndulcit INGREDIENTE • 250 g de lapte praf • 250 g […]
Laptele de Susan, O Sursă Formidabilă de Calciu – Rețetă și Beneficii
Semințele de susan, deși mici și aparent neînsemnate, au de oferit mai mult decât o aromă plăcută de nucă. Acestea sunt considerate super-alimente, o adevărată uzină de minerale organice, în special calciu. Mai mult decât atât, semințele de susan sunt […]
Lapte de Ovăz – Preparare, Proprietăți și Beneficii
Laptele de ovăz este, alături de laptele de orez, de soia sau de migdale, o variantă vegetală perfectă pentru laptele de vacă. Această băutură cu efecte terapeutice se poate prepara acasă, extrem de rapid, folosind ovăz crud sau fiert, apă […]