Shiitake Maitake, Ciupercile Medicinale Chinezești – Proprietăți Miraculoase

Multă vreme considerate un simbol al longevității sau nemuririi în Asia, ciupercile shiitake maitake au fost folosite ca medicament universal de către chinezi pentru nu mai puțin de 6.000 de ani. Astăzi, ciupercile medicinale sunt utilizate în terapiile complementare din foarte multe spitale și clinici din China și Japonia, pentru un număr impresionant de boli, inclusiv cancer.

Shiitake Maitake, Ciupercile Medicinale Chinezești – Proprietăți Miraculoase

Shiitake Maitake, Ciupercile Medicinale Chinezești – Proprietăți Miraculoase

Shiitake Maitake – Proprietăți

Shiitake, Maitake sunt ciuperci medicinale de origine japoneză. Medicina orientală lucrează de altfel cu peste 100 de specii de ciuperci terapeutice, Ganoderma Lucidum sau Reishi fiind una din din cele mai cunoscute, alături de Shiitake și Maitake.

Există sute de studii de laborator care atestă proprietățile curative ale ciupercilor shiitake și maitake: imunostimulatoare puternice, antioxidante, antiinflamatoare, anti-cancerigene, adaptogene, hepatoprotectoare, antivirale, antibacteriene și antifungice.

> Ce conțin ciupercile Shiitake-Maitake

Aceste ciuperci medicinale sunt unice, misterioase, și foarte delicioase în același timp. Sunt surse excelente de Vitaminele B1 și B2, B3, B5, B6, B9 și colină. În plus, ciupercile medicinale chinezești sunt concentrate în minerale precum seleniu și cupru, zinc și mangan. Conțin proteine, fibre, Vitamina D, săruri organice, aminoacizi importanți și fitonutrienți.

Ciuperca Maitake 

Maitake, originară din Japonia, este o ciupercă mare, care crește la baza stejarilor. Valoarea medicinală a acestei ciuperci a fost cândva egală cu valoarea aurului în timpul epocii feudale în Japonia.

Maitake dispune de compusi imunostimulatori numiți beta-glucani, care deși sunt prezenți și în anumite alte produse alimentare, posedă o structură mult mai eficace. Atunci când consumăm ciuperci maitake, sunt activate celulele sistemului imunitar care înghit particulele străine: agenții patogeni și celulele tumorale. Pentru a beneficia de aceste avataje, putem consuma ciupercile Maitake ca atare, sau sub formă de supliment alimentar.

– Scade tensiunea arterială
– Reduce nivelul colesterolului
– Previne diabetul
– Combate obezitatea
– Reduce oxidarea organismului cu până la 69%
– Are efecte anti-inflamatorii

Ciuperca Shiitake 

Shiitake, nativă din Japonia și alte părți ale Asiei, este larg răspândită și utilizată în Statele Unite gustul distinctiv și beneficiile senzaționale pentru sănătate. Vechii chinezi foloseau ciuperca shiitake pentru foarte multe probleme de sănătate:

– Stimularea și consolidarea imunității
– Creșterea nivelului de energie
– Viteza de recuperare după o boală
– Încetinirea procesului de îmbătrânire
– Ca tratament pentru afecțiuni respiratorii
– Tratarea bolilor de ficat
– Prevenirea infecțiilor cu viruși
– Prevenirea și tratarea cancerului

Shiitake ajută la controlul tensiunii arteriale și prevenirea bolilor de inima, precum și la menținerea menținerea colesterolului la un nivel optim. Proprietățile sale imunostimulatoare o face utilă în combaterea infecțiilor virale – virusul HIV/SIDA, virusul Epstein-Barr, virusul hepatic B și C, virusul herpetic, virusul Human Papilloma, și sindromul Kaposi.

Un studiu recent a constatat că ciupercile Shiitake au și proprietăți antibiotice și antivirale, care pot fi utile în tratarea unei mari varietăți de boli: alergii, infecții respiratorii, boli cardiovasculare, diabet sau cancer.

Ciupercile Shiitake Maitake și cancerul

Știința modernă se axează pe foarte multe din efectele de stimulare a sistemului imunitar a ciupercilor shiitake. Deși este nevoie de mai multă cercetare, studiile preliminare arată că beta-glucanul din Shiitake, cunoscut sub numele de lentinan, poate spori efectele anumitor medicamente utilizate în chimioterapie. Shiitake stimulează de asemenea activitatea antitumorală a sistemului imunitar și crește eficiența radioterapiei, reducând totodată simptomele adverse pe care aceste terapii le produc asupra pacienților bolnavi de cancer.

Shiitake-Maitake - Preț și administrare

Aceste ciuperci se găsesc la noi sub formă de suplimente alimentare. O cutie conține 60 de capsule, și costă în jur de 80 de lei. Se ia câte o capsulă, de 1-2 ori pe zi, sau conform recomandărilor medicului.

___________________________________________________________________________________________

Maitake Shiitake – Contraindicații

Ciupercile Shiitake Maitake sunt în general considerate sigure, însă nu au fost efectuate încă studii de toxicitate. Femeile gravide sau care alăptează, precum și persoanele care suferă de boli hepatice și renale avansate trebuie să consulte medicul înainte de a lua suplimente cu shiitake maitake.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.