ASTRAGALUS – un stimulent puternic pentru IMUNITATE și prevenirea BOLILOR

Plantele medicinale constituie o alternativă mult mai sigură la medicamentele convenționale atunci când vine vorba despre creșterea rezistenței organismului la boli.

Efectele lor se datorează conținutului de substanțe care acționează asupra sistemului imunitar. Între cele mai puternice plante imunostimulatoare și adaptogene – precum Echinacea și Ginseng -, se numără și Astragalus.

Astragalus

Deși mai puțin studiată, se bucură de o popularitate mare în medicina chineză, și nu numai. Astragalus a început să fie folosită și la noi, datorită proprietăților sale medicinale remarcabile.

A fost descoperită de Împăratul chinez Shen Nong – fondatorul medicinii tradiționale din China. A început să fie incorporată în preparatele cu efecte tonice în lumea occidentală începând cu anul 1800.

Plantele adaptogene, precum Astragalus, sunt importante pentru sănătatea noastră datorită faptului că ele ajută organismul să se adapteze la factorii externi agresivi care perturbă buna funcționare a sistemelor corpului.

Este recomandată îndeosebi în prevenirea răcelilor și a infecțiilor virale, bacteriene și fungice. Ajută la întărirea imunității prin faptul că stimulează producția de celule albe de sânge și anticorpi.

Este benefică persoanelor care au un sistem imunitar slăbit, predispuse la îmbolnăviri. Funcționează cel mai bine ca agent preventiv. Din acest motiv se poate administra regulat, înainte sau în timpul sezonului de gripe și răceli.

Astragalus a fost cercetată și pentru efectele sale antiinflamatoare, cardioprotectoare, hepatoprtectoare și pentru efectele sale bune în longevitate. Reduce stresul fizic, mental și emoțional, și combate inflamația – una din cauza principală a celor mai multor boli.

Este de asemenea recomandată persoanelor cu cancer, datorită faptului că ajută la micșorarea tumorilor, creșterea eficienței chimioterapiei și reducerea efectelor sale adverse.

Cel puțin trei categorii de compuși sunt responsabili pentru beneficiile acestei plante:

polizaharide (antiinflamatoare, antivirale, antimicrobiene);
flavonoide (antioxidante, cardioprotectoare, imunostimulatoare);
saponine (scad colesterolul, îmbunătățesc răspunsurile imune, previn cancerul).

__________________________________________________________________________________________________________

Mod de administrare

Adulții și copiii peste 14 ani pot lua câte 1 comprimat, de 3 ori pe zi. se administrează cu 30 de minute înainte de masă.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani pot lua câte ½ comprimat, de 3 ori pe zi. 

Acest produs poate fi dat și copiilor mai mici, între 3 și 6 ani, câte ¼ comprimat, de 3 ori pe zi.

__________________________________________________________________________________________________________

Precauții și contraindicații

Astragalus este utilizată în medicina chineză tradițională fără efecte secundare. Studiile au arătat că nici dozele extrem de mari (2.000 mg/kg) de cicloastragenol (compusul activ din plantă) nu produc toxicitate.

Cu toate acestea, produsele cu Astragalus nu sunt indicate copiilor care au febră, persoanelor cu boli autoimune, celor care iau medicamente imunosupresoare sau anticoagulante. Este de asemenea contraindicată pe perioada sarcinii și alăptării.

[wcepe_products ids=’9142,4270′ button=’Cumpără aici’]

__________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Block KI., Mead MN., Immune system effects of echinacea, ginseng, and astragalus: a review, Integr Cancer Ther. 2003: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15035888

2. Living Well Mom, Say Goodbye to Winter Illness with This Immune-Boosting Supplement: https://livingwellmom.com/2017/01/illness-immune-boosting-supplement/

3. Dr. Axe, 10 Proven Benefits of Astragalus Root: https://draxe.com/astragalus/

2 comentarii

  1. Buna,se poate administra de persoanele cu tiroida autoimuna?

    • Întrebați medicul. Unii susțin că produsele imunostimulatoare nu sunt benefice persoanelor cu boli autoimune. Mai indicat este turmericul, care are proprietăți antiinflamatoare și efecte bune în autoimunitate. Se poate lua sub formă de capsule.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.