Ulei de Arbore de Ceai – Miracol Pentru Infecții și Problemele Pielii

Cuprins
Descriere
Mod de folosire
Indicaţii terapeutice
Precauţii şi contraindicaţii

Uleiul de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia) este adesea numit “o farmacie întreagă într-o sticluță“, datorită proprietăților terapeutice puternice: antibacteriene, antiseptice, antivirale, antibiotice și dezinfectante. Are o eficiență excepțională în infecții, bacterii, ciuperci și virusurile care atacă sistemul imunitar.

Ul

Arbore de Ceai (Melaleuca alternifolia)

Ulei de arbore de ceai – Proprietăți

Uleiul de arbore de ceai a fost folosit de mii de ani ca un antiseptic general, de către triburile aborigene.

În urma unor cercetări recente, comunitatea științifică de azi a confirmat faptul că uleiul de arbore de ceai are beneficii medicinale enorme.

Este un ulei produs din frunzele arborelui de ceai, galben deschis la culoare, cu un miros similar cu uleiul de nucșoară.

Indicații terapeutice

Uleiul de arbore de ceai este considerat cea mai bună alternativă naturistă pentru tratamentele convenționale în cazul afecțiunilor pielii, de aceea este un produs de nelipsit din trusa de ajutor a oricărei familii.

Beneficiile sale antiseptice se răsfrâng inclusiv asupra organelor interne (deși nu se administrează intern).

– Halenă, gingivită, placă dentară, gingii inflamate
– Acnee, abcese, ten gras, herpes
– Candidoza orală (poate fi utilizat ca apă de gură)
– Tăieturi, zgârieturi, înțepături de insecte
– Varicelă, rujeolă, Zona Zoster
– Negi, bătături
– Prurit, erupții cutanate
– Arsuri, arsuri solare
– Picior de atlet
– Mătreață, păduchi
– Gripă, febră, afecțiuni respiratorii (gât inflamat, tuse, astm, bronșită, tuberculoză)
– Infecții: sinuzită, cistită, vaginită, candidă
– Condiloame genitale
– Stres, imunitate scăzută
– Hipertensiune arterială
– Leziuni hepatice
– Veruci

Mod de folosire

Atenție! Uleiul de arbore de ceai nu se administrează intern, ci doar prin aplicații externe. Se aplică direct pe zona pielii afectată de leziune.

Stres, tensiune. Se pot adăuga 6 picături de ulei de arbore de ceai în apa din cadă, pentru o baie relaxantă și reconfortantă.

Viruși, bacterii, praf. Se pulverizează în camerele din casă câte picături de ulei de arbore de ceai în combinație cu alt ulei esențial, pentru un efect antiseptic.

Halenă, gingii inflamate. Se adaugă 3 picături de ulei de arbore de ceai într-o cană cu apă caldă și se utilizează soluția ca o apă de gură, de 2-3 ori pe zi. Soluția se scuipă, nu se înghite.

Dureri în gât, congestie nazală, infecții respiratorii. Se fac inhalații cu aburi de ulei de arbore de ceai. Se adaugă 2-3 picături de ulei de arbore de ceai într-un castron cu apă clocotită și se inhalează aburii, 5-10 minute. Procedeul se face seara.

Afte și laringită. Se adaugă 3-4 picături de ulei de arbore de ceai la o cană de apa caldă și se face gargară cu soluția obținută, de 2 ori pe zi. Nu se înghite.

Dureri de urechi. Se amestecă o picătură de ulei de arbore de ceai cu o linguriță de ulei de măsline și se picură amestecul în ureche. Se înclină capul pentru a pătrunde bine.

Ciuperca unghiei. Se aplică 1-2 picături de ulei, direct pe unghiile de la picioare infectate, și se freacă deasupra și vârful unghiei. Tratamentul se face o dată pe zi.

Mătreață și păduchi. Se folosesc 2 picături de ulei de arbore de ceai la clătirea părului.

Tăieturi și răni. Se amestecă 1-2 picături de ulei de arbore de ceai cu 3-5 picături de ulei de operator de transport (ulei de migdale, de măsline, etc) și se aplică pe zonele vizate după baie sau duș.

Ulei de arbore de ceai – Efecte secundare

Uleiul de arbore de ceai are doar o administrare externă, nu se ia intern. Nu se recomandă femeilor gravide și care alăptează, nici copiilor sub 6 ani. Nediluat, uleiul de arbore de ceai poate cauza prurit, roșeața pielii, iritații, la cei cu pielea sensibilă. Se poate dilua cu ulei de măsline.

Trebuie mare grijă atunci când îl folosim în aproprierea ochilor, organelor genitale sau chiar ca apă de gură. Ingerat, uleiul poate cauza diaree, vărsături, insuficiență imunitară, somnolență excesivă, confuzie, slabă coordinare sau chiar comă.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. super

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.