ULEIUL de ARBORE de CEAI – la fel de eficient contra INFECȚIILOR VAGINALE ca și Nistatina sau Clotrimazolul (rețetă)

Pentru cei interesați de remedii naturiste eficiente, cartea botanistului american James A. Duke – „Farmacia Verde” poate fi foarte utilă.

Aici puteți găsi leacuri din cele mai simple, pe bază de plante, pentru cele mai comune probleme de sănătate.

Femeile care se confruntă adesea cu infecții vaginale, pot încerca o rețetă interesantă pe bază de iaurt și ulei de arbore de ceai.

Potrivit statisticilor, 50% dintre vizitele la ginecolog se datorează vaginitelor. Vaginita este o inflamație a mucoasei vaginale. Cel mai adesea aceasta este cauzată de o infecție fungică (Candida albicanis).

Uleiul esențial de arbore de ceai este un produs excepțional, cu întrebuințări multiple în gospodărie, în cosmetică și nu numai. Este un dezinfectant natural, cu proprietăți antifungice dovedite.

Poate fi folosit împotriva infestațiile fungice de diferite localizări, inclusiv în ciuperca unghiei și în infestațiile vaginale. Se găsește la magazinele naturiste sub numele de „Tea Tree” Oil.

Botanistul Duke citează rezultatele unor studii realizate de chimiștii australieni care au arătat că acesta are o eficiență remarcabilă în vindecarea candidozei vaginale.

Uleiul de arbore de ceai conține un compus numit terpinen-4-ol care folosit sub formă de unguent sau băi, are o eficiență comparabilă cu cea a medicamentelor antifungice împotriva infecțiilor cu Candidă, precum Nistatină sau Clotrimazol.

______________________________________________________________________________________________________

Rețetă împotriva vaginitei

În infecțiile vaginale recidivante, se poate folosi următoarea rețetă:

• 1 linguriță de iaurt
• 2-3 picături de ulei esențial tea tree

Se amestecă cele 2 ingrediente într-un bol mic de sticlă. Se înmoaie în amestec un tampon curat, care se introduce apoi în vagin, seara. Se lasă să acționeze peste noapte, iar a doua zi se îndepărtează.

Acest tratament este recomandat 6 nopți consecutive.

Atenție, nu folosi acest ulei intern! Nici un ulei esențial nu trebuie ingerat, deoarece poate produce intoxicații grave. Există unele tipuri de ulei esențial pentru uz intern, însă și acelea trebuie administrate cu precauție sau doar la indicația unui medic.

O altă variantă ar fi să amestecați câteva lingurițe de iaurt cu câteva lingurițe de usturoi crud zdrobit și să tamponați zona cu „loțiunea” rezultată.

Usturoiul are o acțiune anti-microbiană extraordinară. Este eficient împotriva unei game variate de bacterii și fungi, dar mai ales împotriva Candidei albicanis care produce infecții vaginale.

Nici usturoiul, nici uleiul de arbore de ceai nu miros foarte plăcut, însă tratamentul s-ar putea să fie foarte eficient.

______________________________________________________________________________________________________

Sursă: James A. Duke, Vaginitele, Farmacia Verde, pp. 457-458

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.