ULEIUL esențial de ARBORE de CEAI ajută la tratarea INFECȚIILOR PLĂMÂNILOR și SINUSURILOR (mod de utilizare)

Uleiul esențial de arbore de ceai, cunoscut și sub numele științific de Malaleuca, este unul din cele mai puternice antibiotice naturale utilizate de medicina alternativă.

Este folosit de aproape un deceniu în Australia, dar a devenit popular în toată lumea în ultima vreme, datorită eficienței sale împotriva virusurilor, bacteriilor și microbilor, inclusiv a celor rezistente la terapia convențională.

ulei esential de arbore de ceai

Ulei Esential de Arbore de Ceai (malaleuca alternifolia)

Studiile au evidențiat în special proprietățile sale antiseptice, antimicrobiene, antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare. Preparatele pe bază de ulei de arbore de ceai au o acțiune antimicrobiană puternică împotriva E. coli, Candida albicanis, Stafilococul auriu, Klebsiella pneumonia și Acinetobacter baumannii.

Acest ulei miraculos este extras din frunzele unui copac care crește în Australia, și care se numește Malaleuca alternifolia. Este inclus în numeroase produse farmaceutice, sau folosit ca remediu de casă pentru diferite tipuri de infecții, îndeosebi cele ale pielii sau ale sistemului respirator.

O echipă de cercetători chinezi de la de la Bejiing Institute of Radiation Medicine – Departamentul de Științe, Academia de Științe Medicale Militare din Beijing și de la Colegiul de Farmaceutică de la Universitatea Henan din Kaifeng, China, au demonstrat că acest produs poate fi utilizat cu succes sub formă de inhalații pentru tratarea pneumoniei bacteriene și fungice.

Studiul este unul cât se poate de recent, realizat în luna mai, anul 2016. Cercetătorii au creat un preparat din ulei de arbore de ceai care poate fi inhalat și folosit de către pacienții cu pneumonie.

Folosit sub formă de inhalații, acest ulei s-a dovedit mai eficient împotriva infecțiilor fungice decât Fluconazaol – cel mai cunoscut medicament antiinfecțios precris în infecțiile cu fungi, precum candidă.

Autorii acestui studiu au concluzionat că uleiul esențial de arbore de ceai poate fi un mijloc eficient și sigur pentru tratarea infecțiilor plămânilor, fără risc de efecte secundare grave.

Cum se folosește uleiul de arbore de ceai 

Uleiul esențial de arbore de ceai nu trebuie administrat intern, deoarece este toxic și poate leza țesuturile delicate care căptușesc gâtul și stomacul. Se folosește doar extern, sub formă de masaj (diluat cu un ulei vegetal) sau inhalații.

Pentru a pregăti o soluție benefică pentru infecțiile sinusurilor și ale plămânilor, puneți 3-4 picături de ulei esențial de arbore de ceai într-un vas cu apă fierbinte (nu clocotită). Înclinați capul deasupra vasului, acoperiți-vă cu un prosop și inhalați aburii calzi.

Sau puteți adăuga 1-2 picături de ulei esențial de arbore de ceai într-un spray salin procurat de la farmacie. Agitați bine sprayul înainte de pulverizare.

Acest ulei poate fi adăugat și în umidificator, care se va așeza lângă pat pe timpul nopții, sau aproape de birou sau de zona în care petreceți timpul ziua.

Surse articol:
1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26895502
2. http://www.herbs-info.com/blog/page/3/
3. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360273/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.