Cordyceps, Ciuperca-Minune Care Crește Imunitatea și Ajută la Tratarea Cancerul

Cordyceps sinensis (Cordiceps) este o ciupercă medicinală din China, utilizată de secole de medicina chineză și indiană. Această ciupercă ciudată este un parazit care crește în mod natural la mari înălțimi, pe omizi și furnici, frecvent utilizată în China ca un remediu natural pentru tratamentul tuberculozei, insuficienței renale sau bolilor respiratorii. Cordyceps poate fi un leac pentru persoanele care au probleme cu ficatul sau rinichii, care au sistemul imunitar slăbit sau care suferă de diabet sau colesterol mare.

Cordyceps, Ciuperca-Minune Pentru Imunitate și Cancer

Cordyceps, Ciuperca-Minune Pentru Imunitate și Cancer

1. Protejarea ficatului și rinichilor

Unele studii clinice au arătat că ciuperca Cordyceps ar putea ajuta la tratarea bolilor de ficat și rinichi, iar cercetări mult mai ample efectuate la Universitatea din Michigan au demonstrat că ciuperca are efecte antioxidante puternice. Unele dovezi științifice emise de Universitatea din Pittsburgh sugerează că Cordyceps poate proteja împotriva leziunilor renale cauzate de anumite medicamente, prin reducerea toxicității acestora.

2. Întărirea sistemului imunitar și tratarea cancerului

Ciuperca este de mare ajutor pentru îmbunătățirea funcției imune a organismului. Studii realizate pe oameni și animale au arătat că administrat într-o doză de 3-4 grame, de 2 ori pe zi, Cordyceps poate întări sistemul imunitar.

În China, Cordyceps este utilizată pentru tratarea hepatitei virale și a bolii numite lupus, precum și ca ajutor pentru transplanturile de organe. Studiile clinice de la Universitatea Michigan au arătat că Cordyceps poate reduce fibroza la persoanele cu hepatita cronică B. Cordyceps stimulează celulele T și ajută la consolidarea limfocitelor, ambele fiind celule imunitare esențiale pentru apărarea organismului de boli infecțioase.

Mai multe studii in vitro realizate la Clinica Mayo au arătat că Cordyceps poate avea proprietăți anti-tumorale, datorate efectelor puternice de stimulare a sistemului imunitar.

3. Reducerea colesterolului, tensiunii și zahărului din sânge

Conform cercetărilor de la Clinica Mayo, Cordyceps are și efecte hipoglicemiante, prin care poate reduce nivelul de glucoza din sânge și poate ajuta la controlul și tratamentul diabetului zaharat.

În studiile realizate de chinezi, Cordyceps a redus nivel ridicat de colesterol. Planta a demonstrat totodată capacitatea de a ajuta la tratarea hipertensiunii arteriale.

Cordyceps

Cordyceps

4. Tratament posibil pentru disfuncțiile sexuale

Studiile experimentale au arătat că Cordyceps poate stimula anumiți hormoni de sex masculin – testosteronul și cortizonul. De asemenea, un studiu realizat pe șoareci la Clinica Mayo a arătat că administrarea de Cordyceps crește producția de testosteron. Aceste constatări sunt preliminare, dar ele face aluzie la faptul că Cordyceps poate fi de ajutor în tratarea disfuncțiilor sexuale masculine.

Cumpără de aici:
[wcepe_products ids=’6935′ button=’Cumpără aici’]

Alte indicații terapeutice

– Îmbunătățește memoria
– Încetinește procesul de îmbătrânire
– Ajută la tratarea sindromului de oboseală cronică
– Are efecte antibiotice, antivirale,  antibacteriene, anticoagulante, hepatoprotectoare, antidiabetice
– Protejează ritmul cardiac, întărește mușchiul inimii
– Crește rezistența la efort și nivelul energiei
– Protejează rinichii, ficatul, plămânii și stomacul
– Reduce infertilitatea masculină
– Îmbunătățește circulația, reduce sindromul picioarelor obosite
– Atenuează acufenele (zgomotele în urechi)
– Întărește corpul în bolile cronice și în perioada de convalescență

Cordyceps - Preț

Cordyceps se poate găsi la magazinele naturiste și online, sub formă de capsule. Prețul variază de la 70 la 100 Ron, în funcție de cantitate sau firmă producătoare.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.