BRÂNCA-URSULUI, „armonia familiei” – tratamente miraculoase

Brânca Ursului (Heracleum sphondilyum) este asociată în special cu problemele de natură hormonală, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Este un leac miraculos care rezolvă infertilitatea, impotenţa şi simptomele menopauzei. Brânca-ursului este deseori folosită în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, osteoporozei, imunităţii scăzute sau hipertensiunii.

planta branca ursului

Brânca-ursului, o plantă-minune

Brânca-ursului se adresează unei palete largi de boli şi afecţiuni care privesc ambele sexe. Din fericire, această plantă-minune creşte la noi în ţară, în special în zonele de munte sau pe malul apelor. Are un parfum deosebit şi flori albe multiple, dispuse în ciorchini cu formă de stea.

Brânca-ursului se culege la sfârşit de iulie, până târziu în noiembrie. În scop medicinal, se folosesc atât florile, cât şi seminţele şi rădăcina.

Părţile aeriene au efecte stimulatoare la nivelul hormonilor şi a tensiunii arteriale, fiind folosite în tratamentul infertilităţii şi al hipertensiunii.

Rădăcina de Brânca-ursului se culege în noiembrie şi în martie şi se usucă. Are proprietăţi imunostimulente deosebite.

Brânca-ursului – tratamente

Depresie, anxietate

Se iau câte 2 comprimate de Brânca-ursului, de 3 ori pe zi, timp de o lună, urmată de 14 zile pauză. Tratamentul redă vitalitatea, tonusul psihic şi ţine departe stările de nelinişte, agitaţie şi teamă, inducând o stare de euforie, linişte şi calm psihic.

Bronşită

Se recomandă tinctura de Brânca-ursului – câte 3-4 linguriţe zilnic, pe stomacul gol, cu efect expectorant şi antibiotic. Este bună şi gargara cu o soluţie preparată din 2 linguriţe de tinctură şi un sfert de pahar de apă.

Hipertensiune arterială

Pentru scăderea tensiunii, se iau câte 4-6 comprimate de Brânca-ursului pe zi, timp de 6 săptămâni, urmate de 14 zile de pauză. Se ia câte un comprimat astfel: unul la ora 6 dimineaţa, unul la ora 12, unul la ora 18 şi unul la ora 22 seara.

Osteoporoză

În tratarea osteoporozei, se recomandă o cură de 3 luni cu câte 4 comprimate de brânca-ursului pe zi. Femeile aflate deja la menopauză pot lua câte 2 comprimate zilnic. Planta Brânca-ursului are o implicaţie directă în secreţia unor hormoni necesari pentru asimilarea calciului şi densitatea oaselor.

 Menopauză

Pentru prevenirea şi ameliorarea simptomelor de premenopauză şi menopauză, se recomandă o cur de 3-4 săptămâni cu câte 4 comprimate de Brânca-ursului pe zi. Se pot face 3 cure pe an, pentru reglarea secreţiei ovarelor şi glandei endocrine. Această plantă este un miracol pentru femeile aflate la menopauză deoarece întârzie procesul de instalare a climaxului.

Femeile în perioada de post-menopauză afectate de tulburări cardiace, depresie sau lipsă de calciu pot lua câte 2 linguriţe de tinctură de Brânca-ursului pe zi, timp de o lună. Apoi, în următoaree 2 luni, doza zilnică poate creşte până la 3-4 linguriţe pe zi. Tratamentul durează 3 luni.

branca-ursului tratamente miraculoase

Amenoree, ciclu neregulat, insuficienţă ovariană

Se iau câte 4 comprimate de Brânca-ursului zilnic, timp de 28 de zile. Femeile care au ciclu menstrual neregulat pot urma o cură de 2 săptămâni cu câte 3 comprimate de Brânca-ursului, administrate pe stomacul gol. Comprimatele se iau începând cu ultima zi a menstruaţiei.

Candidă vaginală, boli venerice, infecţii

Se iau câte 4 comprimate de Brânca-ursului pe zi. În bolile venerice, se iau câte 8 comprimate zilnic, cu 15 minute înainte de tratamentul medicamentos urmat. În caz de alte infecţii, se iau câte 4-6 comprimate de Brânca-ursului pe zi.

Infecţii renale și urinare 

Se urmează o cură de 14 zile cu câte 3 linguriţe de tinctură de Brânca-ursului pe zi, diluate în jumătate de cană de apă. Brânca-ursului acţionează ca un antibiotic, apărând corpul de infecţii. Tinctura de Brânca-ursului ajută la eliminarea paraziţilor de la nivelul aparatului reno-urinar şi întăreşte imunitatea organismului.

În cistite şi nefrite, se iau câte 6 linguriţe de tinctură de Brânca-ursului pe zi, diluate într-o cană cu apă, timp de 10-14 zile.

Impotenţă la bărbaţi

Se iau câte 4-6 comprimate de Brânca-ursului pe zi, timp de 2 luni, în 4 cure pe an. Între cure se face o pauză de 20-30 de zile. Brânca-ursului stimulează funcţia gonadelor la bărbaţi şi este de asemenea un adjuvant miraculos în simptomele de andropauză: depresie, impotenţă pe fond psihic, blocaje emoţionale. Impotenţa care apare pe fond hormonal se poate trata cu câte 1-3 linguriţe de tinctură de Brânca-ursului pe zi, cu 10-20 de minute înainte de actul sexual. Se ia pe stomacul gol, diluată într-un pahar cu apă. Pe durata tratamentului nu se consumă băuturi alcoolice, tutun sau mâncăruri grase.

Brânca-ursului – contraindicaţii

Tinctura de Brânca-ursului poate da tulburări digestive. Se recomandă mai bine comprimatele. Cei care au tensiunea mică trebuie să ia Brânca-ursului în doze reduse. Este bine ca în perioada sarcinii şi alăptării să se evite tratamentul cu această plantă, deoarece nu au fost studiate încă efecte secundare în acest sens.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.