PĂDUCELUL sau „laptele bătrânilor” – planta care remediază una din cauzele principale ale decesului prematur: BOLILE de INIMĂ

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume, în timp ce Asociația Americană a Inimii citează bolile de inimă ca factorul numărul unu de deces în rândul adulților americani.

Profesorul universitar Constantin Milică din Iași recomandă păducelul ca una din cele mai eficiente plante medicinale autohtone pentru tratarea afecțiunilor cardiace.

Păducel - Beneficii Pentru Inimă

Păducel – Beneficii Pentru Inimă

Rezultatele obținute în urma studiilor clinice și a experimentelor botaniștilor calificați confirmă faptul că preparatele pe bază de păducel au un potențial mare în prevenirea și tratarea bolilor cardiovasculare, mai ales a celor în stadii incipiente.

Cunoscut și sub numele de „doctorul inimii” sau „laptele bătrânilor”, păducelul este utilizat încă din vechime în medicina tradițională pentru scăderea tensiunii arteriale mari, reglarea ritmului cardiac și întărirea inimii.

Totodată, această plantă „cardiacă” are o acțiune sedativă asupra persoanelor care suferă de tulburări nervoase.

Păducelul – efecte terapeutice

Efectele sale benefice asupra sistemului cardiovascular se datorează proprietăților coronaro-dilatatoare naturale, cardiotonice și antispastice.

Toate părțile păducelului – fructele, florile și frunzele – conțin grupuri de substanțe cu efecte antioxidante și cardioprotectoare remarcabile, precum bioflavonoide și proantocianidine.

– normalizează nivelul tensiunii arteriale
– ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge
– întărește miocitele (celule cardiace)
– ajută în insuficiența cardiacă ușoară și moderată

Studiile epidemiologice au arătat o legătură importantă între creșterea aportului de flavonoide (antioxidanți) și reducerea mortalității asociate cu bolile coronariene.

Despre modul de administrare a păducelului puteți citi în acest articol.

Contraindicații la păducel

Păducelul este una din cele mai sigure plante medicinale, datorită toxicității sale reduse. Preparatele din păducel sunt în general bine tolerate.

Nu există dovezi relevante din punct de vedere clinic care să indice că păducelul poate cauza efecte adverse frecvente și severe. Nici în urma dozelor mari (1.800 mg) nu au fost semnalate reacții adverse.

Unele studii susțin că păducelul poate interacționa cu unele medicamente vasodilatatoare, anti-hipertensive sau beta-blocante și poate inhiba acțiunea medicamentelor utilizate pentru insuficiență cardiacă, hipertensiune, angină sau aritmie cardiacă, însă nu există dovezi substanțiale în acest sens.

Unele surse sugerează că în doze terapeutice, păducelul poate cauza amețeli, palpitații, transpirații, durerii de cap, somnolență, agitație sau simptome gastrointestinale. Cu toate acestea, alți cercetători spun că aceste efecte secundare sunt rare.

Cereți sfatul medicului înainte de a lua păducel dacă urmați deja un tratament medicamentos pentru inimă, pentru a stabili dozele corecte.

Surse articol:
1. http://ziarullumina.ro/tratamente-naturiste-contra-hipertensiunii-arteriale-112344.html
2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249900/
3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249900/
4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11887407

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Gherghine sunt si rosii si negre mancam cand eram copil si ne jucam in livedie (o padurice mai mica )

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]