Guliile, Legume Anti-Cancer – Beneficii Pentru Sănătate
Guliile fac parte din aceeași familie cu varza, broccoli, și conopida, și la fel ca și acestea, ne oferă o sumedenie de beneficii importante pentru sănătate. Studiile au arătat că legumele crucifere sunt niște luptătoare puternice cu cancerul.
Cuprins
Gulii – Proprietăți
Guliile au un potențial curativ foarte mare asupra organismului uman, datorită profilului nutrițional complex. O cană de gulii ne oferă cantități generoase de Vitamina A, B, C și K, precum și de fibre și mangan. Guliile de culoare mov sunt cele mai sănătoase, datorită bogăției de antioxidanți.
Guliile combat cancerul
Guliile conțin foarte multe fitochimicale cu proprietăți anti-cancer, așa cum au indicat și studiile efectuate pe oameni. Toate legumele crucifere au darul natural de a reduce riscul de cancer de sân, cancer pulmonar, cancer de colon sau de prostată. Guliile sunt bogate în antioxidanți care cresc mecanismele de apărare ale corpului împotriva bolilor și îmbătrânirii precoce. Mai mult decât atât, consumul de gulii ajută la eliminarea substanțelor chimice și a surplusului de hormoni din corp, sprijinind astfel procesele de detoxifere naturală.
Guliile conțin mai multă vitamina C decât portocalele
Am fost învățați să credem că fructele citrice sunt cei mai mari campioni la capitolul Vitamina C. Studiile recente au arătat însă că legumele crustacee conțin chiar mai multă vitamina C decât portocalele proaspete. Gulii sunt de asemenea mai bogate în Vitamina C chiar și decât varza roșie, apreciată pentru conținutul ridicat de acest antioxidant.
Guliile ajută la slăbit
Gulia este fără îndoială una din cele mai bune legume de inclus într-o dietă de slăbire. Această legumă este extrem de săracă în calorii, și nu conține nici un fel de grăsime. Cantitățile mari de Vitamina C conținute crește capacitatea corpului de a arde grăsimile în timpul mișcării fizice (antrenament, plimbare, gimnastică).
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au descoperit că persoanele cu un nivel optim de Vitamina C în sânge pot slăbi mai ușor decât cei cu lipsă de Vitamina C, prin arderea grăsimilor în timpul unei plimbări de o oră în aer liber.
Aceste efect de ardere a grăsimilor pe care Vitamina C îl are poate fi legat de rolul său de a produce carnitină, o substanță care încurajează organismul să transforme grăsimea în combustibil (energie), mai degrabă decât să o stocheze în corp sub formă de grăsime.
Gulii – Rețete
Guliile se pot servi crude, sub formă de salată, sau se pot adăuga la supe de legume și diverse alte garnituri (orez, cartofi dulci), sosuri cu ulei de măsline și condimente sau alte preparate vegetale. Cea mai bună metodă de preparare a guliilor este la abur.
mie imi plac guliile
imi plac CRUDE
Sunt f gustoase in stare cruda.
salata de gulii !
Se poate face si suc din ea?