PROPOLISUL, „penicilina rusească” – antibiotic, antibacterian, antifungic puternic

Apiterapia, practicată la început în China, s-a dezvoltat ulterior într-o adevărată terapie alternativă în întreaga lume.

Farmacia albinelor ne pune la dispoziție o pleiadă de medicamente 100% naturale: miere, polen, propolis, lăptișor de matcă și venin.

Conform Societății Americane de Apiterapie, există peste 500 de probleme de sănătate care pot fi prevenite sau tratate cu ajutorul produselor apicole, între care afecțiuni ale pielii, alergii, boli cardiovasculare și artrită.

Propolis - Antibioticul Naturii

Propolis – Antibioticul Naturii

Propolisul rusesc este produs în special din mugurii de mesteacăn, și este apreciat pentru proprietățile sale antibiotice puternice.

Utilizarea propolisului pentru combaterea infecțiilor în timpul celui de-a doilea Război Mondial a dat naștere acestei denumiri: „Penicilina Rusească

Ce conține propolisul

Cunoscut și sub numele de “cleiul albinelor”, sau “penicilina rusească”, propolisul este o substanță lipicioasă pe care albinele o prepară din rășina copacilor și a plantelor. Compoziția chimică a propolisului depinde de tipurile de plante accesibile albinelor.

Până în prezent, au fost identificați aproximativ 300 de compuși diferiți în propolis, între care foarte muți antioxidanți de tipul flavonoidelor (apigenină, kaemferol, galagin, luteolină și quercetină), polifenoli, aldehide fenolice, steroizi, aminoacizi și cumarină.

Distruge bacteriile rezistente la antibioticele chimice

Studiile preliminare au arătat că propolisul este activ împotriva virusurilor, bacteriilor și altor microorganisme, inclusiv a celor lanțuri de bacterii care au devenit rezistente la antibioticele chimice, fără să distrugă bacteriile bune necesare corpului.

Aceste efecte antibiotice a propolisului se datorează în mare parte concentrației foarte mari de flavonoide. Cercetătorii australieni au demonstrat de asemenea că propolisul crește eficiența penicilinei și a altor antibiotice de 10 până la 100 de ori.

Leac puternic pentru infecțiile fungice

Propolisul este totodată antiseptic și antifungic. Un studiu realizat în 2001 a demonstrat că propolisul are efecte antifungice împotriva lanțurilor multiple de fungi, inclusiv Candida albicanis, care cauzează infecțiile candidozice.

Propolisul are capacitatea de a distruge bacteriile, virusurile și fungii în mod direct, inclusiv stafilococul rezistent la penicilină.

Folosit ca apă de gură, propolisul poate reduce bacteriile din cavitatea bucală și riscul de formare a plăcii dentare. În plus, ajută la ameliorarea durerilor dentare și a inflamațiilor gingivale.

Conform unui studiu publicat în 2005 într-o ediție a Jurnalului de “Sănătate Orală și Stomatologia Preventivă”, propolisul poate ajuta la tratarea gingivitei și a bolilor paradontale. Pentru sănătatea orală, se pun 4 picături de tinctură de propolis în 1/3 cană cu apă și se clătește gura.

Câteva picături de tinctură de propolis pe o felie de pâine vor acționa ca un antibiotic natural pentru infecțiile în gât. Poate fi folosit de asemenea pentru tratarea acneei, tăieturilor și vănătăilor, arsurilor și cicatricilor.

Sursă: http://www.superfoods-scientific-research.com/superfoods/powerful-antibiotic-propolis.html

Citeşte mai multe despre:

4 comentarii

  1. DE CE PENICILINA RUSEASCA? PROPOLISUL L-AU INVENTAT ALBINELE RUSE?

    • Propolisul rusesc este produs în special din mugurii de mesteacăn, și este apreciat pentru proprietățile sale antibiotice puternice. Utilizarea propolisului pentru combaterea infecțiilor în timpul celui de-a doilea Război Mondial a dat naștere acestei denumiri: „Penicilina Rusească”

  2. adevarat cu efecte vizibile

  3. Buna ziua! As dori sa stiu cate picaturi de propolis se pot da copiilor indiferent de varsta(al meu are 4 anisori). Multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.