LUCERNA, „regina tuturor alimentelor”– una din cele mai hrănitoare plante de pe pământ

În America de nord, lucerna se numește alfalfa, iar numele acesta derivă din limba arabă, însemnând „părintele tuturor alimentelor” sau „regina plantelor furajere”, datorită conținutului nutrițional generos.

Civilizațiile antice considerau această plantă esențială pentru viața lor, utilizând-o ca sursă de hrană pentru consumul propriu și pentru animale, dar și pentru fertilizarea terenurilor agricole, datorită abundenței de vitamine și minerale conținute.

Lucernă (Medicago sativa)

Lucerna (Medicago sativa) conține vitaminele A, D, E, complexul B, calciu, fier, magneziu, potasiu și foarte multe proteine, precum și alți compuși cu o acțiune farmacologică: alcaloizi, acizi (ascorbic, citric, fumaric, malic, oxalic), fibre, saponine, taninuri, pigmenți (clorofilă, xantofilă), fitosterolu, isoflavoni, aminoacizi (triptofan, arginină, asparagină).

_______________________________________________________________________________________________________

Lista beneficiilor acestei plante este foarte lungă. Consumul ei ajută la eliminarea toxinelor acumulate în intestine. Datorită proprietăților diuretice are efecte bune în retenție de apă și infecții ale tractului urinar (cistite, prostatite).

Lucerna purifică sângele, curăță pielea, scade tensiunea arterială și colesterolul, ajută la reglarea hormonală și crește funcționalitatea sistemului imunitar.

Consumată cu regularitate, lucerna reduce durerile de cap și migrenele (datorită conținutului de calciu și magneziu), precum și a durerilor articulare.

Este un bun agent antihemoragic și anti-anemic, datorită conținutului de vitamina K. Ajută la alcalinizarea organismului.

Studiile clinice au demonstrat că lucerna este eficientă în cazuri de balonare, aciditate excesivă, ulcer peptic (datorită conținutului de vitamina U) și alte probleme digestive.

Totodată, lucerna poate ajuta la combaterea osteoporozei, prin faptul că ajută la absorbția calciului.

În regiunile orientale, lucerna este utilizată ca tonic pentru persoanele suferă de oboseală cronică și surmenaj intelectual și remediu anti-îmbătrânire.

_______________________________________________________________________________________________________

Datorită valorii sale nutritive și terapeutice, lucerna este comercializată ca supliment alimentar. Se găsește la magazinele naturiste sub formă de ceai, pulbere, capsule sau diverse extracte. Extractul de lucernă are efecte detoxifiante, imunostimulatoare, remineralizante și revitalizante la nivel fizic și psihic.

Hofigal are mai multe produse pe bază de lucernă (alfalfa), care includ și alte ingrediente, precum spirulină, drojdie de bere, siliciu organic, lemn-dulce.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Revista Hofigal, Complex Alfalfa, p. 1: https://issuu.com/hofigal/docs/hofigal_31

2. Botanical Online, Alfalfa Properties: http://www.botanical-online.com/english/alfalfa.htm

3. Herbswisdom, Alfalfa (Medicago sativa): http://www.herbwisdom.com/herb-alfalfa.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.