Passiflora sau Floarea Pasiunii – Efecte Miraculoase

Passiflora este o plantă cu un aspect luxuriant, renumită pentru calităţile sale medicinale. Cercetători din întreaga lume au clasat-o pe primele locuri în topul celor mai eficiente produse naturiste utilizate în tratamentele alternative pentru diverse boli. Passiflora are o acţiune puternică mai ales asupra sistemului nervos, fiind de mare ajutor femeilor care suferă de dereglările hormonale cauzate de menopauză sau de înaintarea în vârstă.

Passiflora sau Floarea Pasiunii

Passiflora sau Floarea Pasiunii

Floarea Pasiunii - Proprietăți

Passiflora (Passiflora incarnata) este cunoscută în medicina populară ca şi Floarea Pasiunii. Această denumire tradiţională provine însă dintr-o traducere incorectă. În limba spaniolă, Passiflora înseamnă Floarea Patimilor lui Hristos. Este prima denumire dată de călugării din America. Harismele taumaturgice şi aspectul sângeriu care aduce cu jertfa pe cruce a lui Iisus, au făcut ca această floare să fie astfel supra-numită.

Passiflora sau Floarea Patimilor lui Hristos are efecte purificatoare remarcabile la nivelul psihicului. Ajutorul oferit de această plantă oamenilor este cu adevărat de origine divină. Extractele de Passiflora sunt folosite mai ales pentru alinarea durerilor de tot felul. Acesta este un alt motiv pentru care numele plantei a fost relaţionat cu numele Mântuitorului – Cel care ia durerile lumii asupra Sa.

Passiflora - Indicații terapeutice

• Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui
• Ameliorează durerile
• Combate insomnia
• Tratează dependenţa de droguri şi tutun
• Alungă stările nervoase
• Vindecă tulburările digestive pe fond nervos
• Distruge bacteriile si ciupercile
• Previne apariţia bolilor de inimă şi a infarctului miocardic
• Calmează tahicardia
• Tratează hipertensiunea
• Ameliorează simptomele bolii Parkinson
• Tratează tusea şi astmul
• Ajută în epilepsie

Passiflora este o plantă care ia durerea cu mâna. Vorbim despre o floare dăruită cu un har divin de a anestezia durerile în mod natural. Passiflora este un analgezic natural care ameliorează durerile de cap, de dinţi, de spate şi durerile menstruale la femei. Se administrează o cană cu ceai de Passiflora sau capsule cu extract din această plantă, îndată ce apare durerea. Efectul este imediat.

Vezi aici mai multe tratamente naturiste cu Passiflora.

Precauţii 

Passiflora este o plantă extrem de puternică. De aceea trebuie consumată în cantităţi moderate. Excesul de Passiflora poate da somnolenţă, greaţă, halucinaţii, palpitaţii sau pierderea atenţiei şi a memoriei. De aceea nu este indicată celor care conduc, nici celor care urmează tratamente pe bază de sedative sintetice.

Încă nu s-au verificat efectele acestei plante asupra femeilor însărcinate. Din acest motiv, este mai bine să se evite consumul de Passiflora în perioada sarcinii şi a alăptării.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Loading...
loading...

5 comentarii

  1. buna ziua. am aceasta floare. mi-ati putea spune cum se face infuzia din flori proaspete?

  2. de unde pot sa o iau si eu?ma intereseaza.

  3. La m-rea Govora mi s-a spus ca floarea s-ar numi „coroana lui Isus ( de ce scriu cu un „i” am explicat de mult ), si intr-adevar filamentele par sa alcatuyiasca o coroana ! Doar ca parea a avea un alt colorit si la „petale” si la „filament”…constructia insa era pewrfect asemanatoare…oricum o bucurie pentru ochiul avid de frumos…..

  4. DA ASA SE CHEAMA, COROANA LUI ISUS, SE VEDE CUILE, RANELE, SPINI.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.