Trifoiul Roşu – O Plantă Pentru Femei

Trifoiul roşu (Trifolium pratense) este o plantă de mare ajutor pentru femei. Deoarece conţine fitoestrogeni, este considerat un aliat hormonal de excepţie pentru femeile de vârsta a III-a Numeroşi cercetătări au studiat efectele acestei plante asupra corpului uman, potrivit compoziţiei bogate în vitamine şi minerale.

Trifoiul Roşu – O Plantă Dedicată Femeilor

Trifoi roșu – Proprietăți

Trifoiul roşu conţine proteine, vitaminele A, B, B2, B12, C, E şi K, precum şi calciu, fier, magneziu, fosfor şi potasiu. Are efect depurativ, diuretic, estrogenic, antiinflamator, emolient, cicatrizant, antitumoral, sedativ şi tonic.

Florile roşii ale acestei plante au un rol deosebit asupra glandelor din organism. Trifoiul roşu acţionează la nivelul hormonilor şi structurilor nervoase. Este o plantă care poate trata neplăcerile cauzate de adolescenţă, dar şi afecţiunile bătrâneţii.

Există o anumită substanţă în această plantă care reduce considerabil simptomele depresiei la femeile care au intrat la menopauză. Se ştie că trifoiul roşu poate proteja integritatea oaselor odată cu înaintarea în vârstă.

Indicații terapeutice

• Tuse convulsive, astm bronşic şi bronşite
• Inflamaţii ale căilor urinare
• Intoxicaţii şi infecţii cronice din orgaism
• Reumatism, artroze
Osteoporoza
• Tulburări de menopauză
• Colesterol mare
• Probleme digestive
• Boli de ficat, hepatite
• Cheaguri de sange şi tromboze
• Bol de piele: acnee, eczeme, ulceraţii, dermatoze cronice şi psoriazis
• Cancerul uterin şi ovarian
• Infertilitate la femei
• Tumori

Tratamente pentru boli

Tratamentele pe bază de trifoi roşu ajută la eliminarea toxinelor, a retenţiilor de apă şi a acidului uric, la curăţarea ficatului şi la purificarea sângelui. Protejează sistemul cardiovascular şi reduce colesterolul rău la bărbaţi. Are calităţi analgezice şi antibacteriene, un real apărător împotriva virozelor de sezon şi infecţiilor respiratorii.

Trifoiul roşu are efect benefic şi la nivel psiho-emoţional. Ajută la exprimarea sentimentelor şi a resentimentelor, aduce o stare de speranţă şi linişte sufletească.

Trifoiul roşu luptă şi cu cancerul, cea mai de temută boală a omului de azi. Această plantă previne şi tratează cancerul endometrial la femei şi cancerul de prostată la bărbaţi. Substanţele trifoiului roşu stopează dezvoltarea tumorilor maligne şi ajută sistemul imunitar să lupte contra celulor canceroase.

Trifoiul roşu se poate consuma sau prepara sub formă de ceai, din trifoi roşu uscat. Extractul la rece sub formă de pulbere sau macerat la rece este cel mai bun, întrucât păstrează proprietăţile curative ale plantei la nivel maxim.

Pulberea de trifoi roşu se obţine prin măcinarea plantei prin râşniţa de cafea. Se ia câte o linguriţă, de 4 ori pe zi.

Maceratul de trifoi roşu se prepară din 5 linguriţe de plantă la un litru de apă. Se lasă 6-8 ore la macerat la temperatura camerei.

Se pot face şi băi cu trifoi roşu, antireumatism. Petalele de trifoi roşu se pot folosi şi în salate, şi consumate ca atare.

Contraindicații

Trifoiul roşu nu se recomandă femeilor însărcinate, pentru că poate produce avort. Persoanele care urmează tratamente cu anticoagulante sau salicilaţi trebuie să evite tratamentele cu această plantă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Interesant.Tocmai observasem ca am trifoi cu flori rosii prin gazon:)Au un miros foarte placut.
    Se consuma doar floarea sau toata planta?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.