PIERSICILE – un remediu RĂCORITOR, util în căldura excesivă și numeroase afecțiuni

Piersicile fac parte din familia rozaceelor, renumite pentru efectul lor răcoritor și umectant asupra căldurii excesive a corpului care produce uscăciune. În aceeași categorie intră și alte fructe, precum prunele, caisele, cireșele și migdalele.

Piersici

Piersici

Piersica este un fruct nativ din Persia și Asia Centrală. Este cultivată peste tot în lume. Popoarele indiene o foloseau atât ca aliment, cât și ca medicament.

Nimic nu poate întrece efectul răcoritor puternic al piersicilor. Piersica este utilă în alergii și boli autoimune. Întocmai ca și trandafirul și migdalele, piersica este indicată persoanelor cu pielea sensibilă. Ajută la calmarea urticariei și erupțiilor cutanate, înmoaie pielea uscată, descuamată (care se decojește), roșie și iritată.

Călugărița Hildegard von Bingen recomanda piersicile celor care au pete pe corp, cauzate de diferite boli. Acționează foarte bine și asupra scalpului. Tinctura din sâmburi de piersici preparată cu brandy ajută la creșterea părului pe porțiunile afectate de chelie.

Piersica este ușor mucilaginoasă. Compresele cu piersică ajută la extragerea și eliminarea răului din corp: toxine, depozite vechi de medicamente sau antibiotice din oase sau furuncule.

Piersicile au fost de asemenea folosite în vechime pentru febra fierbinte fără transpirație, abcese la nivelul plămânilor, tuberculoză, iritație și sensibilitate mare a stomacului.

Grație efectului ei răcoritor profund, piersica este utilă și în menopauză, ajutând la ameliorarea simptomelor neplăcute de bufeuri sau căldură excesivă.

Piersică

Piersică

Indicații specifice:

– Persoanele cu piele sensibilă, deschisă la culoare, predispuse la arsuri solare, iritații din cauza căldurii și alergii
– Boli autoimune
– Nervozitate, neliniște, insomnie, copii hiperactivi
– Dureri
– Alergii și iritații ale aparatului respirator superior (nas, gât, ochi)
– Tuse iritativă, convulsivă, uscăciunea gâtului și a bronhiilor
– Bronșită cronică, tuberculoză
– Iritarea stomacului și a tractului gastrointestinal
– Sensibilitate acută a stomacului, vomă pe fond nervos, mai ales în timpul sarcinii
– Diaree, dizenterie, colici, gastrită, dispepsie, viermi
– Edeme, retenție urinară, sânge în urină
– Vezică iritată cu sensibilitate
– Leucoree, menopauză
– Febră cu călduri mari și uscăciune

Sursă: http://www.woodherbs.com/Peach.html

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. ffffffff bun ca suc natural

  2. Constat ca in afara gustului foarte placut al piersicilor,consumul lor aduce si multe beneficii sanatatii.Mai informati – ne, va rog.Multumesc.

  3. NU stiam eu de ce in ultimul timp am micat kilograme intregi,imi cerea organismul.Fata de alte fructe care nu reusesc sa le diger piersicile mi-au dat confort.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.