Sorbet de piersici pe băț fără zahăr – 100% natural și aromat!

Câtă vreme sunt piersicile în sezon, preparați acest sorbet de piersici pe băț fără zahăr! S-ar putea să devină una din rețetele voastre preferate de vară.

Se prepară foarte repede, fără ingrediente sofisticate sau scumpe. Îmi place mult sorbetul deoarece conține doar fructe. Fără lactate, ouă sau grăsimi.

Sorbet de piersici pe bat

Imagine sugestiva: Sorbet de piersici pe bat

Acest sorbet poate înlocui înghețata din suc de fructe care se găsește în comerț și conține mult zahăr sau îndulcitori sintetici și E-uri.

Pentru a face un sorbet de piersici aveți nevoie doar de fructe proaspete și de puțină miere. Piersicile trebuie să fie coapte bine, pentru ca sorbetul să fie cât mai dulce și aromat.

Dacă nu aveți voie de miere, puteți adăuga puțin îndulcitor natural non-caloric, precum stevia, green sugar sau eritritol

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de sorbet, pe care vă recomand să le încercați:

Sorbet de fructe de pădure pe băț – mai răcoritor decât înghețata și fără extra calorii!
Sorbet de pepene verde fără zahăr – desertul ideal de vară
Sorbet răcoritor de caise – rețetă
Sorbet răcoritor de pepene galben și miere

Inghetata piersici pe bat

Sorbet de piersici pe băț fără zahăr - rețetă

Ingrediente
  

  • 4 piersici coapte bine
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de rom (sau esență de rom)
  • 1 mână de frunze de mentă (sau busuioc)

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine piersicile și puneți-le să stea în apă cu bicarbonat timp de 10 minute. Acest lucru va ajuta la înlăturarea pesticidelor din coajă.
  • Clătiți fructele, ștergeți-le de apă și tăiați-le în două. Scoateți sâmburii și tăiați-le cubulețe. Puneți-le în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender.
  • Adăugați mierea, romul și plantele aromatice.
  • Mixați bine, până când piersicile și menta se mărunțesc complet. Trebuie să rezulte o compoziție fină.
  • Turnați compoziția în forme de înghețată cu băț. Dați-le în congelator pentru minim 8 ore, dar mai bine peste noapte.

Notă

Scoateți formele din congelator și extrageți înghețata. Dacă aveți forme din silicon, acestea vor ieși foarte ușor.
Dacă formele sunt din plastic, poate fi nevoie să le scufundați în apă caldă câteva secunde.
În cazul în care nu aveți forme speciale de înghețată, puteți pune sorbetul în pahare de plastic sau alte recipiente. Inserați câte un bețișor în ele după ce au înghețat puțin.
Se poate pune și în caserole, dar fiindcă va congela complet, va fi greu de consumat. Din sorbetul pe băț se poate mușca ușor. 
Dacă nu vă place menta sau busuiocul sau romul, excludeți aceste ingrediente din rețetă. Sorbetul va ieși la fel de gustos doar din piersici și miere!
Sursă rețetă: Diana & Alessio, Ghiaccioli alla pesca, rum e menta: https://www.youtube.com/watch?v=lkxgXOJw6d8&ab_channel=Diana%26Alessio

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.