Sorbet de piersici pe băț fără zahăr – 100% natural și aromat!
Câtă vreme sunt piersicile în sezon, preparați acest sorbet de piersici pe băț fără zahăr! S-ar putea să devină una din rețetele voastre preferate de vară.
Se prepară foarte repede, fără ingrediente sofisticate sau scumpe. Îmi place mult sorbetul deoarece conține doar fructe. Fără lactate, ouă sau grăsimi.
Acest sorbet poate înlocui înghețata din suc de fructe care se găsește în comerț și conține mult zahăr sau îndulcitori sintetici și E-uri.
Pentru a face un sorbet de piersici aveți nevoie doar de fructe proaspete și de puțină miere. Piersicile trebuie să fie coapte bine, pentru ca sorbetul să fie cât mai dulce și aromat.
Dacă nu aveți voie de miere, puteți adăuga puțin îndulcitor natural non-caloric, precum stevia, green sugar sau eritritol.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de sorbet, pe care vă recomand să le încercați:
Sorbet de fructe de pădure pe băț – mai răcoritor decât înghețata și fără extra calorii!
Sorbet de pepene verde fără zahăr – desertul ideal de vară
Sorbet răcoritor de caise – rețetă
Sorbet răcoritor de pepene galben și miere
Sorbet de piersici pe băț fără zahăr - rețetă
Ingrediente
- 4 piersici coapte bine
- 2 linguri de miere
- 2 linguri de rom (sau esență de rom)
- 1 mână de frunze de mentă (sau busuioc)
Mod preparare rețetă
- Spălați bine piersicile și puneți-le să stea în apă cu bicarbonat timp de 10 minute. Acest lucru va ajuta la înlăturarea pesticidelor din coajă.
- Clătiți fructele, ștergeți-le de apă și tăiați-le în două. Scoateți sâmburii și tăiați-le cubulețe. Puneți-le în vasul unui robot cu lama S sau a unui blender.
- Adăugați mierea, romul și plantele aromatice.
- Mixați bine, până când piersicile și menta se mărunțesc complet. Trebuie să rezulte o compoziție fină.
- Turnați compoziția în forme de înghețată cu băț. Dați-le în congelator pentru minim 8 ore, dar mai bine peste noapte.