Fructe de cătină – beneficii, recomandări pentru boli

Cătina este un fruct-medicament puternic, încărcat până la pământ cu vitamine, minerale, şi nutrienţi şi este probabil cea mai mare re-descoperire în rândul nutriţioniştilor şi medicilor.

Este recunoscută în întreaga lume bogăţiei de acizi graşi Omega 3, Omega 6, Omega 9, şi Omega 7 – aceştia fiind cei mai rari acizi naturali din lume.

Fructe de cătină – beneficii, recomandări pentru boli

Fructe de cătină – beneficii, recomandări pentru boli

 

De fapt, extractul de ulei de cătină este compus în proporţie de 80-95% din acizi graşi esenţiali. Acizii de tip Omega joacă un rol crucial în buna funcționare a creierului, precum și în creșterea și dezvoltarea normală.

Beneficii cătină 

Cătina este considerat a fi un super-alimentar datorită cantității maxime de beneficii care se pot obţine din doar câteva boabe de fruct. Cătina este un veritabil :

– Tonic general (neurotonic)
– Imunostimulent
– Vitaminizant
– Detoxifiant
– Antibiotic
– Antioxidant
– Antiinflamator
– Cicatrizant
– Hepatoprotector
– Anticangerigen

Bogăţia de acizi graşi esenţiali

Acizi graşi Omega 3 si 6 ajută la prevenirea bolilor de inimă, accident vascular cerebral, artrită sau cancer. Aceşti acizi graşi sunt esențiali pentru organism, mai ales pentru că ei nu pot fi produşi de corpul uman.

Consumată regulat, cătina ajută la controlul colesterolului şi la pierderea în greutate. Aceasta se datorează în mare parte conţinutului ridicat de acizi graşi Omega 7. Aceştia au de asemenea proprietăţi emoliente şi regeneratoare pentru piele.

Dintre beneficiile acizilor graşi Omega 9, amintim: reducerea rezistenței la insulină, îmbunătățirea funcției sistemului imunitar, și protecția împotriva anumitor tipuri de cancer.

Vitaminele A și E din uleiul de cătină sunt folosite pentru a atenua eczemele, arsurile solare, uscăciunea gurii, ulcerele (gastrice), inflamațiile tractului urinar, ulcerele genitale, sinuzita sau inflamaţiile şi uscarea ochilor.

Un nou al Institutului de Ştiinţe cardiovasculare de la Universitatea din Manitoba indică faptul că fructele de cătină acționează întocmai ca nişte antioxidanti puternici, îmbunătățind sănătatea inimii prin faptul că previn moartea celulelor cardiace datorate leziunilor sau stresului oxidativ.

Boli tratate cu preparate din cătină:

• Depresie, stres, surmenaj fizic şi intelectual, convalescenţă, astenie, anemie coronariană

• Afecţiuni bucale, gingivite, faringită, raguşeală, gripă, receală, tuberculozǎ, cancer pulmonar, astm bronşic

• Afecţiuni neuroendocrinologice şi circulatorii

• Hipertiroidism

• Ulcer gastric şi duodeanal, diaree

• Alcoolism, intoxicatii

• Afecţiuni ale ficatului (hepatite, ciroză hepatică), splinei, rinichilor

• Tahicardie, hipertensiunie arterială, aterosclerozǎ, cardiopatie ischemicǎ, arteritǎ obliterantǎ

• Reumatism, gută

• Tumori, adenoame, cancer

• boala Parkinson, Hodkin, epilepsie, leucemie, SIDA

Citeşte mai multe despre:

11 comentarii

  1. Multumim pt toate informatiile utile care le dati .

  2. multumesc.iau catina regulat si nu ma gandesc sa renunt la ea.e benefica rau organismului.

  3. m-ar interesa daca este benefica in bolile autoimune,in tiroidite,sau alte boli autoimune

  4. Studiile americanilor zic că Uleiul de Cătină face minuni în afecţiunile glandei tiroidei, mai ales în hipotiroidism. Dar se poate întreba la farmaciile naturiste.

  5. de acolo achizitionez si eu ,,catinofort,,sau uleiul de catina.aceste produse le iau pentru afectiunile ficatului.

  6. maria popescu

    de unde pot sa cumpar ulei sau fructe de catina?

  7. Care este modul de utilizare in functie de afectiuni

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.