Cum se Prepară CĂTINA – 10 Tratamente Miraculoase

Cătina este un miracol al naturii, este darul lui Dumnezeu pe pământ. Atât cătina albă, cât şi cea roşie cresc rezistenţa organismului, echilibrând în acelaşi timp toate funcţiile lui. Cu preparatele din cătină se poate călători fără probleme şi în spaţiu! Elixirurile create din cătină au fost folosite şi în alimentaţia cosmonauţilor, tocmai pentru protecţia pe care o oferă împotriva radiaţiilor solare.

Cum se Prepară Cătina – 10 Tratamente Miraculoase

Cum se Prepară Cătina – 10 Tratamente Miraculoase

Cătina: proprietăţi

Cătina este un arbust cu fructe miraculoase. Este unul din cei mai puternici detoxifienţi naturali. Are efect de revitalizare a organismului, pe toate planurile, datorită conţinutului ridicat de vitamine. Fructele de cătină, uleiul de cătină, sucul de cătină, pulberea şi mugurii de cătină sunt magnifici pentru sănătate, dar şi pentru afaceri. Cei care cultivă cătină au mult succes.

Cătina facilitează procesul de eliminare a toxinelor şi previne bolile metabolice, datorită Vitaminei C şi a complexului de Vitamine B. Vitamina E este un antioxidant puternic, care previne dezvoltarea bacteriilor şi a celulelor canceroase.

• Creşte imunitatea
• Combate infecţile bacteriene
• Regenerează organismul şi îl reface după boală
• Ajută la termoreglarea corpului
• Tratează avitaminozele severe
• Combate diferite forme de anemie şi astenie
• Tratează febra şi diareea
• Vindecă ciroza şi ulcerul gastric
• Reglează nivelul colesterolului
• Susţine efortul fizic şi intelectual
• Sporeşte performanţa sportivă
• Stimulează creativitatea
• Reface ţesuturile afectate
• Previne îmbătrânirea pielii

Tratamente cu cătină

Cătina cu miere de albine este un medicament universal, bun de avut în casă. Fructele acestei plante se menţin cel mai bine în miere, unde capătă şi mai multă putere de vindecare. Secretul consumului fructelor de cătină constă în mestecarea seminţei din fruct. Seminţele sunt de fapt ingredientul magic care atacă boala şi grăbeşte vindecarea. Se consumă numai în prima parte a zilei, pentru un somn liniştit.

Mugurii de cătină ajută enorm în curele de detoxifiere a organismului. Se adaugă 2 linguriţe de muguri la o cană de apă clocotită. Cura constă în consumul a 2 căni de infuzie pe zi. Se pot consuma muguri de cătină şi pentru tratarea infertilităţii la femei şi la bărbaţi.

Mlădiţele de cătină sunt un tratament minunat pentru bolile de măduvă osoasă, pentru afecţiunile ficatului şi splinei şi pentru ateroscleroză.

Decoctul din ramuri de cătină tratează hepatita acută şi cronică, precum şi ciroza. Se prepară o licoare din decoct de ramuri de cătină cu 100 ml de suc de fructe de cătină. Se beau câte 2 pahare pe zi, în cure de 2 luni.

Sucul de cătină este indicat în imunitate scăzută şi predispoziţie la boli sau infecţii. Cei sensibili sunt sfătuiţi să facă o cură cu suc de cătină. Se beau 3 linguri diluate în apă sau suc de mere, de 4 ori pe zi.

Siropul de cătină se ia mai ales în caz de pneumonie, bronşită sau gripă. Stinge febra şi grăbeşte vindecarea. Se iau câte 6 linguri din acest sirop pe zi, diluate în apă, pe stomacul gol.

Uleiul de cătină este benefic mai ales asupra pielii. Pentru dermatoze se iau câte 30-40 de picături de ulei, de 2 ori pe zi, în cure de 4-6 săptămâni. Împotriva razelor solare şi a frigului, se amestecă 50 de picături de ulei de cătină cu o lingură de cremă sau unguent obişnuit.

Pulberea de scoarţă de cătină este de folos în caz de hemoragii interne. Se administrează câte 2 linguriţe de pulbere pe stomacul gol, cu apă. Cicatrizează rapid şi fără efecte adverse.

Extractul complet de cătină se recomandă la depresie şi anxietate. Se prepară o licoare din 2 părţi suc de cătină şi o parte decoct de cătină. Conţinutul de serotonină din cătină va stimula în mod pozitiv sistemul nervos, inducând o stare de bine, de calm şi de optimism.

Crema din cătină este bună pentru toate problemele de piele. Există o reţetă din bătrâni care se prepară aşa: se amestecă 3 linguri de pulbere de cătină (obţinută prin măcinarea fructelor uscate) cu 4 linguri de unt. Se omogenizează bine şi se aplică direct pe piele, de câte ori este nevoie. Unsoarea se depozitează la rece, în recipiente bine închise.

Atenţie! Cătina preparată termic îşi pierde din puterea nutritivă şi curativă.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Este singurul fruct care conţine toate vitaminele liposolubile şi hidrosolubile! Este singurul fruct complex din acest pct de vedere!

  2. Eu pastrez catina in pungulite la congelator. Si o prepar astfel: la un borcan de 800 grame pun jumatate catina maruntita cu blenderul, jumatate miere de albine si o lingura de polen. Iau in fiecare dimineata 2 linguri. Iarna trecuta am folosit lunar un borcan si nu am fost racita deloc.Deci, este o minune a naturii!!! Folositi-o cu incredere!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.