Sirop de cătină cu polen – protecție și energie pentru zile lungi, lipsite de oboseală
Un tonic natural pe care ni-l putem prepara singuri în sezonul rece este acest amestec de sirop de cătină cu polen.
Doar 2 ingrediente! Preparatul obținut are efect energizant, vitaminizant și imunostimulator.
Polenul de albine este un adevărat supliment alimentar oferit de albinuțele harnice. Acesta conține aproape toată gama de nutrienți de care organismul uman are nevoie pentru o stare optimă de sănătate.
Cătina, la rândul ei, abundă în vitamina C, grăsimi bune și antioxidanți.
Vă recomand să folosiți un sirop de cătină cât mai natural, fără zahăr. Dacă nu aveți voie de miere, optați pentru un sirop de cătină cu stevie.
În ceea ce privește polenul, cel mai nutritiv este polenul crud. Evitați-l pe cel uscat, deoarece are o valoare nutrițională redusă.
Polenul crud se găsește la magazinele naturiste și se păstrează de regulă în congelator. Așa își păstrează nutrienții. Chiar dacă stă în congelator, nu îngheață.
Poate fi ținut și în frigider, dar nu mai mult de o săptămână.
Cuprins
Sirop de cătină cu polen – rețetă
Ingrediente
• 100 g de sirop de cătină (vi-l recomand pe acesta cu miere și propolis)
• 90-100 g de polen crud poliflor (vi-l recomand pe acesta)
Mod de preparare
Turnați siropul într-un borcan de sticlă. Adăugați granulele de polen și amestecați bine cu o lingură. Preparatul se dă în frigider și se păstrează la rece. Puteți începe administrarea din a doua zi.
Pe măsură ce stă, polenul se va dizolva în sirop și va rezultă o pastă cremoasă.
Mod de administrare
Se poate lua câte 1 linguriță sau 1 lingură pe zi, în scop preventiv, sau ca tonic general. În perioada virozelor se poate administra de 3 ori pe zi.
Siropul acesta poate fi dat și copiilor care merg la grădiniță sau la școală, dacă aceștia nu au alergie la produsele apicole.
Preparate apicole pentru creșterea energiei și vitalității
Dacă nu vă permite timpul să pregătiți acest tonic în casă, puteți găsi ceva asemănător la producătorii de preparate apicole.