O cură cu suc de cătină, lămâie și miere te poate menține sănătos până la primăvară. Această combinație aprovizionează organismul cu nutrienți și compuși protectori împotriva bolilor. Cât mai sunt fructele de cătină în piețe, mergeți și cumpărați. Faceți-vă provizii […]
Articole despre 'cătina'
Miere cu cătină și porumbe – „vaccin” antigripal natural
Cătina nu are nevoie de nici un fel de prezentare. Știm cu toții cât de benefică este sănătății. Porumbele sunt la fel de prețioase între fructele toamnei, dar mai puțin cunoscute. Cea mai adecvată metodă de conservare a acestor fructe […]
Suc de cătină cu miere, făcut la blender – cel mai simplu și eficient mod de consuma acest fruct
Persoanele care răcesc des sau suferă de infecții repetate pot face anual cure cu suc de cătină. Acest fruct este util în procesele inflamatorii și infecțioase. Miraculoasa cătină În medicina tibetană există multe rețete cu cătină pentru boli de stomac, […]
Cătină cu miere, propolis, cimbru și usturoi – antibiotic făcut în casă
Amestecurile de cătină cu miere sunt veritabile medicamente pentru sezonul rece. Aceste preparate pot fi făcute foarte ușor în casă. La rețeta de bază se pot adăuga diverse alte ingrediente cu proprietăți antibiotice, precum propolis, usturoi sau cimbru. Pentru ca […]
Cătina roșie – beneficii în anemie, imunitate scăzută, icter, boli de splină, reumatism
Cătina roșie (Tamarix ramosissima) nu trebuie confundată cu specia de cătină albă (Hippophae rhamnoides). Au utilizări diferite, pe care este important să le cunoașteți. Cătina roșie – beneficii și proprietăți Arbustul de cătină roșie crește în regiunile mediteraneene. La noi […]
În ce boli ajută ceaiul de cătină – prof. dr. Constantin Pârvu
Cătina este o plantă cu o valoare alimentară și medicinală de excepție. Are o compoziție chimică unică. Conține peste 100 de compuși diferiți cu proprietăți farmacologice. Este o sursă concentrată de vitamina C. Mulți dintre noi o includem în alimentație […]
Uleiul de cătină reduce daunele provocate de radiații
√ Bazat pe studii științifice Cătina este mai mult decât un fruct. Utilizările sale medicinale datează de milenii în Europa și Asia. Grecii își hrăneau caii cu frunze și ramuri de cătină pentru a le crește greutatea și vigoarea. Antioxidant […]
Cătina, perla imunității – dr. Mariana Olingheru
Bobițele de cătină albă sunt veritabile perle ale fitoterapiei tradiționale și moderne. Strălucesc prin compoziția lor chimică diversă. Cătina este de altfel prețuită ca una din cele mai valoroase plante imunitare. Cătina are rădăcini milenare Aceste fructe-minune nu sunt doar […]
Cătina poate fi confundată cu o specie ornamentală – cum le deosebim
Cătina albă (Hippophae rhamnoides) este una din cele mai valoroase plante spontane. Arbustul de cătină crește aproape de râuri, în locuri nisipoase sau stâncoase. O găsim și în păduri sau pe islazuri, la deal și la munte. Cătina are o […]
Cel mai bun mod de a consuma cătina pentru efectul imunostimulator
Beneficiile uimitoare ale produselor din cătină sunt atribuite conținutului lor extrem de bogat în acizi grași polinesaturați și antioxidanți. Cercetătorii au identificat două tipuri de compuși antioxidanți în cătină: antioxidanți lipofilici (carotenoide și tocoferoli) și antioxidanți hidrofilici (flavonoide, acizi fenolici, […]
Produsele din cătină – o alegere bună pentru creșterea imunității
Dintre toate produsele pentru imunitate care se găsesc pe piață, cele pe bază de cătină sunt o alegere foarte bună. Spre deosebire de vitaminele sintetice, cătina este o polivitamină naturală. Are efecte imunoregulatoare și anti-oboseală. Beneficiile sale pentru sănătate sunt […]
Frunzele de cătină au efecte anticoagulante, antibacteriene și antivirale
√ Articol documentat Nu doar fructele de cătină sunt beneficii sănătății. Un studiu recent a arătat că extractul de frunze și crengi de cătină au efecte anticoagulante și antioxidante. Datorită valorii sale nutriționale și terapeutice remarcabile, cătina (Hippophae rhamnoides) este […]
Diavit – cel mai bun remediu naturist pentru diabet, inventat de dr. Roman Morar
Diavit este un supliment alimentar, realizat din extracte de afin. A fost inventat în anul 2001 de profesorul universitar doctor Roman Morar din Cluj, special pentru tratarea diabetului. Produsul nu este un medicament sintetic, ci un remediu natural, care a […]
Capsule cu CĂTINĂ – beneficii, administrare
Cătina este o sursă naturală de vitamine și mulți alți compuși bioactivi, precum carotenoide și flavonoide, asociați cu numeroase beneficii, îndeosebi pentru sistemul cardiovascular și cel imunitar. Fructele de cătină sunt considerate a fi utile în tratarea ulcerelor stomacale, a […]
SIROPUL de CĂTINĂ – tonic, vitalizant, imunostimulent (mod de administrare)
Fructele de cătină pot fi considerate pe bună dreptate un adevărat supliment nutrițional, superior multivitaminelor și multimineralelor sintetice din farmacii. Conțin peste 60 de nutrienți, dintre care 20 sunt minerale. Cătina este bogată în aminoacizi – importanți pentru producția de […]