Seminţe de In – Beneficii, Administrare, Tratamente Naturiste
În boabele seminţelor de in se regăsesc leacuri medicinale de excepţie, propuse şi recomandate de numeroşi medici naturişti şi homeopaţi. Ideal ar fi ca seminţele de in să fie incluse în dieta zilnică a fiecărui membru al familiei, ele putând fi administrate şi copiiilor mici, pentru întărirea imunităţii.
Cuprins
Indicatii terapeutice
♣ Seminţe de in pentru un ten fin şi curat
Se recomandă aplicarea de cataplasme cu făină din seminţe de in (obţinută prin râşniţare) pe pielea afectată de acnee, coşuri sau iritaţii, de 1-2 ori pe săptămână. Seminţele de in reglează secreţia de sebum şi inhibă dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii.
♣ Pentru sistemul nervos
Dacă eşti lipsit de energie, stresat mereu şi neodihnit din pricina insomniilor, consumî seminţe de in pentru energizare şi destresare.
♣ Seminţe de in pentru constipaţie
Seminţele de in sunt arhicunoscute pentru efectul lor digestiv miraculos. Persoanele constipate pot consuma seminţe de in măcinate, câte o linguriţă dimineaţa şi seara, administrată pe stomacul gol cu puţină apă. Au efect laxativ blând datorită fibrelor conţinute şi stimulează digestia, favorizând în acelaşi timp eliminarea toxinelor. Uleiul de seminţe de in este şi el bun pentru inflamaţiile tractului digestiv, pentru combaterea hemoroizilor, litiazei biliare şi a Bolii Crohn.
♣ Pentru colesterol şi inimă
50 de g de seminţe de in pe zi ajută la scăderea tensiunii, colesterolului şi trigliceridelor. Este un remediu naturist excepţional şi pentru stimularea funcţiei arteriale. Seminţele de in oferă protecţie sistemului cardiovascular prin prevenirea formării de cheaguri la nivelul arterelor şi a riscului de atac vascular cerebral, infarct sau alte boli de inimă.
♣ Detoxifierea ficatului, rinichilor şi colonului
Seminţele de in sunt detoxifiante puternice dar blânde, ideale pentru tratarea bolilor inflamatorii intestinale. Consumate zilnic, previn formarea calculilor biliari şi chiar contribuie la eliminarea pietrelor la fiere. Sunt recomandate şi pentru tratarea sindromului de colon iritabil sau pentru infecţii urinare şi renale.
♣ Seminţe de in pentru slăbit
Datorită conţinutului mare de fibre şi acizi Omega-3, seminţele de in taie pofta de mâncare, stimulează arderea grăsimilor şi caloriilor, transformându-le în energie. Persoanele supraponderale pot consuma seminţe de in pentru combaterea obezităţii. Se iau câte 1-2 capsule cu ulei de seminţe de in oe zi, şi se beau 2 litri de apă.
♣ Seminţe de in pentru copii
Copiilor de un an se va administra câte jumătate de linguriţă de seminţe de in măcinate, dizolvate în suc sau lapte. La copii, doza zilnică de seminţe de in nu trebuie să treacă de o linguriţă. Seminţele de in pot fi date copiilor de la 2 ani pentru constipaţie şi sindromul colonului iritabil. Tratamentul constă în administratea unei linguriţe de miere de albine pe stomacul gol. Apoi se consumă un iaurt, în care s-a adăugat o linguriţă de seminţe de in şi una de tărâţe de grâu. Această cură remediază constipaţia definitiv.
Cum să consumi seminţele de in
Seminţele de in întregi nu pot fi digerate în totalitate, de aceea se consumă măcinate. Le poţi adăuga în salate, deserturi sau în pâine, cereale şi alte produse preparate la cuptor.
Precauţii şi contraindicaţii
Se se administrează seminţe de in întregi în caz de hemoragii sau obstrucţii la nivelul tubului digestiv. Seminţele de in nu sunt indicate în sarcină, alăptare sau în cancer de prostată.
Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.
Si totusi de ce sunt contraindicate in alaptare?