Terci de semințe de in – bogat în fibre, Omega-3, stimulent digestiv, anticancerigen, protector cardiac
Am auzit de terciul de in într-o emisiune de pe TV Moldova. Mi s-a părut o rețetă inedită și am încercat-o, dar cu mici modificări.
M-a surprins finețea preparatului obținut, precum și gustul plăcut. Nu mă așteptam ca din semințe de in să rezulte ceva atât de bun și totodată atât de benefic sănătății!
Vă recomand cu toată căldura să îl încercați. Poate fi un mic-dejun ideal! Furnizează fibre, proteine și grăsimi sănătoase.
Cuprins
Beneficiile fabuloase ale semințelor de in
Consumate cu regularitate, semințele de in îmbunătățesc sănătatea digestivă, protejează sistemul cardiovascular, reduc riscul de cancer, accidente vasculare cerebrale și diabet.
Foarte multe persoane din domeniul nutriției susțin că semințele de in au o cantitate dublă de Omega-3 față de pește.
Semințele de in stimulează detoxifierea corpului de toxine și ajută la pierderea în greutate. În asociere cu tărâțele de psyllium, pe care le-am adăugat în plus la rețeta originală, devin un aliat puternic împotriva constipației.
Dacă aveți probleme de tranzit sau vreți să vă îmbunătățiți sănătatea generală, includeți semințele de in în dieta zilnică. Este obligatoriu să le hidratăm câteva ore și să le măcinăm înainte de a le ingera. De aceea, rețeta acestui terci este ideală!
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu semințe de in, pe care vă recomand să le încercați:
Pâine din semințe de in, coaptă în borcan în 2 minute – fără făină, bună și pentru diabetici
Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Înlocuitor de pâine, din semințe de in și ceapă – doar 2 ingrediente
Biscuiți pentru diabetici din semințe de in – doar 3 ingrediente!
Pâinici crocante din ovăz, semințe de in și apă (fără ulei și gluten)
Terciul de semințe de in - rețetă
Ingrediente
- 4 linguri de semințe de in
- 1 banană coaptă bine
- 4-6 linguri de lapte de cocos
- 1 lingură de tărâțe de pysllium
- 1/4 linguriță de scorțișoară (opțional)
Mod preparare rețetă
- Semințele de in trebuie puse la hidratat de cu seară.
- Se pun întregi într-un bol împreună cu tărâțele de psyllium. Se adaugă circa 6-8 linguri de apă și se amestecă. Se lasă la înmuiat peste noapte, la temperatura camerei.
- A doua zi, veți vedea că semințele și tărâțele s-au umflat și au absorbit lichidul.
- Masa gelatinoasă obținută se pune în vasul blenderului împreună cu banana ruptă bucăți.
- Se adaugă scorțișoara și laptele și se mixează câteva secunde, până când semințele se macină complet.
- Dacă masa este prea groasă și blenderul nu o poate procesa, mai adăugați puțin lapte. Trebuie să rezulte o compoziție fină și groasă, ca o budincă.
- Se transferă în boluri și se servește imediat.