Pâinici crocante din ovăz, semințe de in și apă (fără ulei și gluten)

Aceste pâinici din ovăz și semințe de in se fac după o rețetă foarte simplă. Aveți nevoie doar de ovăz, in și apă. Ingredientele se amestecă, se lasă la hidratat, apoi se coc.

Este una din cele mai rapide rețete pe care le veți găsi pe internet.

Painici crocante din ovaz, seminte de in si apa

Imagine cu titlu sugestiv: Painici crocante: Marco Verch Professional Photographer

Dacă vă place pâinea uscată, cu siguranță veți fi încântat de aceste pâinici din ovăz și semințe. Spre deosebire de produsele similare din comerț, acestea se fac în casă.

Sunt cât se poate de naturale, hrănitoare și sănătoase. Nu conțin ulei, nici conservanți, potențatori de arome sau alți aditivi.  

Cumpărați fulgi de ovăz integrali bio fără gluten, pentru a beneficia de toți nutrienții din această cereală.

Pâinici din ovăz și semințe de in – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Cana cu care autoarea rețetei a măsurat fulgii de ovăz are 400 ml.

Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Adăugați semințele de in și sarea. Amestecați bine și turnați apa caldă. În compoziție se pot adăuga și unele condimente sau mirodenii dulci, în funcție de rezultatul dorit. 

Amestecați și acoperiți bolul cu capacul. Lăsați ovăzul la înmuiat circa 30 de minute. Trebuie să rezulte o compoziție legată, ca o pastă, fără lichid neabsorbit.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Puneți compoziția în tavă și distribuiți-o cu o lingură într-un strat uniform. Acoperiți toată suprafața tăvii.

Oferta fulgi de ovaz fara gluten si seminte de chia

Oferta fulgi de ovaz fara gluten si seminte de chia

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180-190 de grade Celsius. După 25-30 de minute, blatul ar trebui să fie gata.

Trebuie să aibă o culoare maronie și să fie uscată. Tăiați foaia cu un foarfece de bucătărie în bucăți dreptunghiulare.

Pâinicile sunt subțiri, dar au o textură moale. După ce se răcesc devin mai crocante.

Le puteți servi cu ciorbe, salate sau mâncăruri gătite. Le puteți unge cu pateuri și alte paste tartinabile, sărate sau dulci.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte idei de rețete de pâinici din cereale și semințe:

Pâinici fără gluten, din năut
Pâinici uscate în cuptor, din legume și semințe
Pâinici din ovăz și susan – fără gluten
Pâinițe din semințe și mălai (fără gluten)
Pâine plată din semințe și ovăz (fără gluten și ulei)

Sursă articol: Наталья ИТКОЛ, Вместо ХЛЕБА, овсянка, семена льна и всё: https://www.youtube.com/watch?v=jGnuQatx7R4&ab_channel=%D0%9D%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%8F%D0%98%D0%A2%D0%9A%D0%9E%D0%9B

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.