Pâine din semințe de in, coaptă în borcan în 2 minute – fără făină, bună și pentru diabetici
Această pâine din semințe de in poate înlocui pâinea obișnuită în dieta celor care au intoleranță la gluten sau urmează dieta keto.
O recomand de asemenea persoanelor cu diabet, deoarece nu are mulți carbohidrați (cca. 26 g).
Nu conține deloc făină, nici ulei. Se prepară doar din semințe de in și ou. Este o pâine bogată în fibre și proteine, hrănitoare și sățioasă.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pâine fără făină, bună și pentru diabetici:
Pâine fără făină, din semințe de in, la microunde – gata în 2 minute!
Pâine plată din semințe de susan, bogată în fibre – 100% fără gluten și fără ulei
Pâine la cană, în 60 de secunde – fără făină (keto)
Pâine din semințe de in, fără făină – rețetă din 3 ingrediente
Pâine din semințe de in la borcan – rețetă
INGREDIENTE
• 25 g de semințe de in (vi le recomand pe acestea aurii)
• 1 ou mare
• 1/4 linguriță de praf de copt (vi-l recomand pe acesta fără gluten)
• 1/2 linguriță de mirodenii
• 1 praf de sare semințe pentru decor
MOD PREPARARE REȚETĂ
Dacă semințele de in pe care le aveți sunt întregi, măcinați-le fin prin râșnița electrică de cafea sau cu ajutorul robotului. Spargeți oul într-un bol.
Adăugați semințele de in măcinate, praful de copt sarea șimirodeniile. Eu am folosit un amestec de curry, oregano și busuioc. Amestecați totul foarte bine cu un tel mic. Oul trebuie bătut bine, ca să se omogenizeze cu restul ingredientelor.
Cumpără amestec de făină pentru pâine fără gluten
Presărați câteva semințe pe fundul unui borcănel de sticlă cu gura largă. Dacă nu aveți un astfel de borcan puteți folosi un bol mic termorezistent (sticlă, ceramică,inox). Transferați aluatul în vas.
Presați-l bine, ca să nu rămână găuri de aer. Eu nu l-am presat și pâinica mea a ieșit cu găuri.
Nivelați deasupra și presărați semințe de care doriți. Lăsați aluatul la odihnit 5 minute, apoi dați vasul în cuptorul cu microunde pentru 1-2minute.
Durata de coacere diferă în funcție de temperatura cuptorului fiecăruia. Vă sfătuiesc să verificați după 1 minut dacă pâinea este coaptă. După ce o scoateți din cuptor se poate scoate și din borcan/bol. Se desprinde ușor de pepereți și iese singură.
Arată ca un burețel, dar este suficient de densă încât să nu pară o omletă. Lăsați-o să se răcorească puțin, apoi o puteți tăia. Eu am tăiat-o în trei felii.
Le puteți mânca în loc de pâinea obișnuită, cu diferite mâncăruri. Sau le puteți unge cudiverse creme/paste tartinabile. Puteți face cu ele tartine sau sandvișuri.
Sursă rețetă: Lovely Recipes, 2 min no kneading gluten free flax seed bread: https://www.youtube.com/watch?v=Y6kypaFI2OE&ab_channel=LovelyRecipes