Grâul ÎNCOLȚIT – un aliment complet, indicat în toate bolile cronice și degenerative (cum se obține acasă)

Nutriționiștii susțin că grâul este un aliment complet, deoarece conține toate elementele de care corpul nostru are nevoie pentru a funcționa și a se menține sănătos. De altfel, această cereală se află la baza alimentației naturale a omului. Însă pentru a beneficia de efectele sale nutritive și vindecătoare, grâul trebuie să fie integral.

Grâu Încolțit - Beneficii

Grâu Încolțit – Beneficii

Grâul încolțit este o sursă uimitoare de minerale

Grâul integral poate fi consumat sub formă pâine (neagră), terci sau colivă cu nuci și miere. Însă grâul încolțit este cea mai bună formă de administrare. Comparativ cu grâul neîncolțit, grâul încolțit conține de 2-3 ori mai multe săruri minerale. Iată o scurtă comparație:

 MINERALE  Grâul neîncolțit  Grâul încolțit
 fosfor  423 mg%  1.050 mg%
 magneziu  133 mg%  342 mg%
 calciu  45 mg%  71 mg%

________________________________________________________________________________________

Pe lângă acestea, grâul mai conține potasiu, zinc, mangan, siliciu, sulf, cupru și vitaminele A, B, E, K, D.

Indicații terapeutice

Grâul încolțit este recomandat în toate bolile cronice, degenerative, și în afecțiunile asociate cu demineralizarea corpului (deficit de minerale):

– Anemie
– Astenie fizică și intelectuală
– Afecțiuni neurologice
– Tulburări vegetative
– Afecțiuni endocrine
– Rahitism
– Creștere
– Afecțiuni digestive, hepatice și renale
– Boli cardiace
– Obezitate (se vor înlocui toate produsele pe bază de grâu cu grâu încolțit sau terci de cereale)
– Tuberculoză
– Sarcină și alăptare
– Sterilitate

Cum se obține grâul încolțit

Metoda este foarte simplă:

– boabele de grâu integral se spală bine și se pun într-un vas cu apă călduță (încălzită la temperatura camerei);
– se lasă să stea 24 de ore, apoi se clătesc și se mută într-o farfurie adâncă;
– grâul trebuie menținut mereu umed și se va clăti zilnic;
– boabele vor încolțit (germina) în 2 zile vara, și în 4 zile iarna

Grâul încolțit obținut se consumă imediat, el nu trebuie păstrat de pe o zi pe alta, ci se va prepara în fiecare zi.

Mod de administrare

Doza este de 1-3 lingurițe pe zi (boabele se ronțăie ca atare) pe zi, iar pentru copii de 1 linguriță pe zi. Se fac cure de 10-15 zile maxim la 2-3 luni. Această cură nu este indicată unor persoane hipertensive.

Sursă: “Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Multumesc pt.reteta ; nu stiam cum se obtine graul incoltit .

  2. Eu am consumat griu încolțit 13 săptămâni, m-am simțit extraordinar de bine ,am trecut cu bine iarna.

Loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.