Turmeric Pulbere (Curcumina) – 10 Beneficii Senzaţionale
Turmericul (Curcuma longa) este un condiment impresionant de origine indiană, apărut în India acum 3.000 de ani. Face parte din aceeaşi familie cu Ghimbirul şi este numit, pe bună dreptate „Regele condimentelor”. Turmericul mai este cunoscut şi sub numele de „şofran indian”. Are o aromă similară cu cea a piperului, un gust ascuţit şi o culoare bogată aurie. Oameni din întreaga lume folosesc această plantă la gătit.
Cuprins
Turmericul – „Şofranul Indian”
Turmericul uimeşte prin bogăţia de antioxidanţi. Are de asemenea proprietăţi antivirale, antibacteriene, antifungice, anticarcinogenice, antimutagenice şi anti-inflamatorii. Este încărcat cu substanțe nutritive sănătoase: proteine, fibre alimentare, niacin, vitamina C, vitamina E, vitamina K, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu şi zinc. Datorită tuturor acestor factori, curcuma este adesea utilizată pentru a trata o varietate de probleme de sănătate.
1. Condimentul care combate cancerului
Potrivit cercetărilor efectuate pe turmeric, acesta are o acţiune completă asupra organismului în ceea ce priveşte cancerul de prostată în special: ajută la prevenirea cancerului, stopează dezvoltarea cancerului deja existent în organism şi chiar distruge celulele canceroase.
Cercetătorii au descoperit că mai multe componente active din curcumina exercită un efect protectiv împotriva tumorilor induse de radiaţii. De asemenea, acest condiment are un efect preventiv împotriva celulelor tumorale de tipul leucemiei cu celule T, carcinoame de colon și carcinoamelor mamare.
2. Previne boala Alzheimer
Inflamarea creierului este suspectul numărul unu în ceea ce priveşte cauzele tulburărilor cognitive, cum este boala Alzheimer. Şofranul indian susţine starea generală de sănătate a creierului prin contribuția la eliminarea de plăci de la nivelul creierului și prin îmbunătățirea fluxului de oxigen. Acest lucru poate de asemenea preveni sau încetini progresia bolii Alzheimer.
3. Implusionează imunitatea
Turmericul conține o substanță cunoscută sub numele de lipopolizaharide, care ajută la stimularea sistemului imunitar. Agenții antibacterieni, antivirali şi antifungici ai turmericului contribuie şi ei în mare parte la întărirea imunităţii. Un sistem imunitar puternic scade șansele de a suferi de răceală, gripă, tuse şi îmbolnăviri dese.
Cei afectaţi de răceală, sau gripă îşi pot îmbunătăţi starea de sănătate şi de spirit prin amestecarea unei linguriţe de pulbere de turmeric într-un pahar de lapte cald. Se bea o dată pe zi.
4. Ajută la controlul diabetului
Turmericul poate fi utilizat şi în tratamentul diabetului, deoarece reglează şi menţine la un nivel optim insulina. De asemenea, îmbunătățește controlul glucozei și mărește efectul medicamentelor utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat. Un alt avantaj important este eficiența turmericului în reducerea rezistenței la insulină, ceea ce poate preveni instalarea diabetului de tip 2.
Cu toate acestea, atunci când este combinat cu medicamente puternice, curcumina poate provoca hipoglicemie (scăderea zahărului din sânge). Cel mai bine este să se consulte un medic în domeniu înainte de a lua capsule de turmeric.
5. Reduce nivelul colesterolului
Cercetările au dovedit că simpla utilizare a turmericului ca şi condimente pentru asezonarea mâncărurilor este o modalitate eficientă de a reduce nivelul colesterolului seric. Menținerea unui nivel adecvat al colesterolului poate preveni multe boli cardiovasculare.
6. Îmbunătăţeşte digestia
Multe componente cheie din turmeric au un rol stimulator asupra vezicii biliare. Turmericul creşte producţia de bilă şi efectul este de eficientizare a digestiei. Acesta reduce de asemenea simptomele de balonare şi gaze. Curcumina este utilă de altfel în tratarea celor mai multe forme de boli inflamatorii intestinale, inclusiv colita ulcerativă.
Cu toate acestea, este important să se aibă în vedere faptul că persoanele care suferă de orice fel de afecțiuni ale vezicii biliare nu ar trebui să ia turmeric ca supliment alimentar, deoarece poate agrava starea. Cel mai bine este să se consume turmeric în formă organică atunci când apare o problema digestivă.
7. Menţine greutatea ideală
Există în turmeric o componentă importantă care ajută la creșterea fluxului de bilă şi la defalcarea grăsimilor alimentare. Cei care doresc să piardă în greutate sau să scape de trata şi alte boli asociate pot consuma turmeric pulbere. Se ia câte o linguriţă în timpul fiecărei mese.
8. Previne bolile hepatice
Turmericul este un fel de detoxifiant hepatic natural. Ficatul detoxifică sângele prin producerea de enzime, iari curcumina sporeşte producția acestor enzime vitale. Prin efectul de îmbunătăţire a circulaţiai sangvine, turmericul revigorează întreg organismul. Toți acești factori sprijină sănătatea ficatului.
9. Ameliorează durerile de artrită
Proprietățile anti-inflamatorii ale turmericului sunt de mare folos în tratarea osteoartritei şi a artritei reumatoida. În plus, prin calitatea de antioxidant distruge radicalii liberi din organism care dăunează celulele. S-a descoperit că la cei care suferă de artrită reumatoidă, consumul regulat de turmeric reduce inflamaţiile articulaţiillor şi ajută la uşurarea durerilor articulare moderate sau acute.
10. Vindecă rănile
Turmericul este un agent natural antiseptic şi antibacterian ce poate fi folosit ca un dezinfectant eficace pentru piele. Dacă aveți o tăietură sau o arsură, se poate presăra puţină pudră de turmeric pe zona afectată pentru a accelera procesul de vindecare. Turmericul ajută de asemenea la repararea pielii deteriorate şi poate fi utilizat în tratamentul psoriazisului şi a altor afecţiuni inflamatorii ale pielii.
Vezi și Cine nu are voie să consume TURMERIC (contraindicații și interacțiuni cu medicamente)
Turmeric – mod de administrare
Având în vedere numeroasele beneficii de sănătate ale turmericului, adăugarea acestui condiment în dieta zilnică înseamnă îmbunătățirea calitatăţii vieții.
Turmericul se poate folosi sub formă de pudră, care se poate adăuga în curry, la mâncărurile prăjite, la piureuri, în lapte cald sau chiar la sosuri pentru salate picante.
Ca supliment, turmericul poate fi găsit şi sub formă de pastile.
Turmericul – contraindicaţii
Turmericul nu trebuie utilizat de către persoanele cu calculi biliari sau obstrucție biliară.
Turmeric pulbere preţ
Poţi comanda turmeric pudră online.
Un pachet de turmeric măcinat costă în jur de 5 lei.
interesant.dar undein comert unde se gaseste?
http://bit.ly/12QLY30
am citit dar in magazine,nu se gaseste
La noi exista sofran.Am vazut la soacra-mea dar nu l-am vazut in camp care e.Poate stie cineva!
Exista la PLAFAR! Eu am cumparat
STIU FOLOSESC
Eu il folosesc in mancare f mult
am sa incep sa-l folosesc
Unde se poate comanda?
va multumesc mult !!!
Şofranul nu e curcuma. Şofranul e inimaginabil de scump, nu poate oricine să cumpere. Nu se plantează, el se obţine din pistilurile brânduşelor de toamnă(crocus), culese manual şi uscate. Din 200 kg de pistiluri se obţine 1 kg de şofran. Fiecare brânduşe are doar 3 pistiluri. Ce se vinde la piaţă este CURCUMA – cu efecte deosebit de benefice. Provine din bulbii unei plante indiene, iar preţul este infim… doar dacă vânzătorul nu e excroc şi spune că e şofran. Necunoscătorii pot fi uşor păcăliţi, dacă evident, nu se documentează