Sirop de Arțar – Beneficii Pentru Siluetă și Nu Numai

Siropul de arțar a devenit faimos în ultimii ani datorită vedetelor de peste hotare care au slăbit în mod miraculos urmând o cură riguroasă numai cu acest ingredient.

Beyonce și Naomi Campbell au câteva rețete de slăbire și detoxifiere pe bază de sirop de arțar, suc de lămâie, apă, piper Cayenne sau chilli, care pe cât de eficiente, pe atât de periculoase sunt și greu de ținut.

Sirop de Arțar – Beneficii Pentru Siluetă și Nu Numai

Sirop de Arțar – Beneficii Pentru Siluetă și Nu Numai

CE ESTE SIROPUL DE ARȚAR

Siropul de arțar este seva extrasă din copacului de arțar, care este transparentă, fără gust și fără zahăr. Prin procesul de fierbere, apa este eliminată, și lichidul rămas este o un sirop concentrat cu o aromă dulce și o culoare specifică.

Deși există mai multe tipuri de sirop de arțar, toate sunt pline de minerale și substanțe benefice pentru sănătate.

REȚETE CU SIROP DE ARȚAR 

 Siropul de arțar are un gust lemnos, și se poate folosi la prepararea prăjiturilor cu cacao sau cafea, pandișpan sau fursecuri.

CURA DE SLĂBIRE CU SIROP DE ARȚAR 

Siropul de arțar este un îndulcitor natural minunat pentru deserturi, ceaiuri și alte preparate, și poate fi utilizat cu succes ca înlocuitor pentru zahărul alb din comerț. Deși îndulcește mai tare decât zahărul, siropul de arțar îndulcește are mai puține calorii.

Cura de slăbire cu sirop de arțar, lămâie și Cayenne sau ardei roșu este una dificilă, dar care dă rezultate foarte bune. Se poate ține de 3 ori pe an cel mult, și durează atâtea zile cât poate rezista fiecare. Vedetele care au inițiat această cură au reușit să dea jos 5-10 kilograme în decursul a câtorva săptămâni. Criticii spun însă că această dietă nu este sănătoasă, ci poate fi chiar dăunătoare. Atunci când combinăm siropul de arțar cu zeamă de lămâie și apă, iese un cocktail cu o capacitate detoxifiantă foarte mare.

SIROP DE ARȚAR – PROPRIETĂȚI

________________________________________________________________

Putere antioxidantă mare

Numai într-o singură lingură de sirop de arțar natural găsim 22% din cantitatea de mangan necesară zilnic. Acest oligoelement este esențial pentru producerea antioxidanților, menținerea musculaturii și a energiei din corp. Siropul de arțar este de asemenea bogat în zinc, un alt mineral care fortifică sistemul imunitar și combate unele boli grave: arteroscleroza, osteoporoza, cancerul, Alzheimer și infertilitatea la bărbați sau cancerul de prostată.

Sănătatea inimii

Bolnavii de inimă pot folosi sirop de arțar pentru îndulcirea alimentelor și băuturilor. Acest ingredient oferă mai multă protecție împotriva afecțiunilor cardiace. Scade colesterol rău și previne în mod special aterioscleroza. Manganul din siropul de arțar ajută la creșterea nivelului de colesterol bun.

Reglează digestia

Siropul de arțar ajută la combaterea tuturor simptomelor pe care probleme digestive le dau: balonare, gaze, indigestie sau constipație. De aceea, persoanele care suferă de boli de stomac pot utiliza sirop de arțar natural pentru îndulcirea alimentelor.

Conținut nutrițional

În siropul de arțar se regăsesc o serie de substanțe nutritive importante: Vitaminele A, B-urile, calciu (mai mult decât în miere), potasiu, fier, mangan, zinc.

Mască pentru față cu sirop de arțar

O mască foarte bună pentru ten și repararea țesuturilor afectate se poate face dintr-o lingură de sirop de arțar și o lingură de lapte cald. Se adaugă și câțiva fulgi de ovăz măcinați. Se aplică masca pe față și se lasă 20 de minute. Se clătește cu apă și se aplică o cremă hidratantă.

Dincolo de toate aceste beneficii pe care siropul de arțar le are, este bine să consumă acest produs cu moderație.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

loading...

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.