ZMEURA – un fruct salvator de vieți

Fructele de pădure sunt adevărate farmacii ale naturii. Coacăzele negre, afinele, căpșunele și zmeura abundă în antioxidanți care acționează ca niște arme puternice împotriva bolilor cronice, cancerului și îmbătrânirii premature.

Zmeura este un deliciu vindecător. Cine mănâncă din aceste fructe nu doar va fi apărat de boli, ci se va menține tânăr până la o vârstă înaintată.

Zmeură - Proprietăți

Zmeură – Proprietăți

Comparativ cu ne-consumatorii de fructe de pădure, cei care includ aceste fructe în dieta lor au niveluri mai mici ale tensiunii arteriale, niveluri mai mari de colesterol bun (HDL) și o activitate plachetară redusă.

Sărace în calorii, fructele de zmeură sunt bogate în fitochimicale cu efecte antioxidante. Conțin cantități mari de acid elegic, care neutralizează radicalii liberi, prevenind astfel lezarea membranelor celulare și cancerul.

Culoarea rubinie a zmeurei provine de la flavonoide (antocianini), un alt tip de antioxidanți puternici (quercetină, kaempferol și cianin), care au de asemenea proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare, anti-degenerative și anti-îmbătrânire.

Din zmeură se extrage xylitolul, un îndulcitor natural, sărac în calorii, folosit ca înlocuitor pentru zahăr. Acesta are o rată de absorbție mai lentă decât zahărul, și de aceea poate fi folosit și de diabetici.

Zmeură - Proprietăți

Zmeură – Proprietăți

Potrivit cercetătorului Jim Joseph de la Universitatea Tufts din Boston, antioxidanții din zmeură sunt atât de puternici încât nu doar combat radicalii liberi, ci opresc inclusiv semnalele care generează radicali liberi.

Dincolo de scutul antioxidant, în zmeură se ascund și alți nutrienți prețioși pentru sănătate, precum vitamina C, vitamina E și vitamina A, beta-caroten, potasiu, mangan, cupru, fier, magneziu, vitamine din complexul B și vitamina K.

Beneficii confirmate științific

Zmeura a demonstrat efecte anticancerigene puternice în testele de laborator. Are compuși care încetinesc creșterea tumorilor și inversează procesul de răspândire a celulelor maligne.

Un studiu publicat în Cancer Letters a arătat că zmeura, coacăzele negre și strugurii de soi tămâioasă inhibă enzimele (metaloproteinaze) care determină transformarea cancerului într-o boală invazivă.

Zmeura suprimă inflamația din spatele multor boli cronice și previne unele tipuri de cancer, boli cardiovasculare, diabetul, alergiile, declinul cognitiv și tulburările de vedere.

Sursă: http://www.naturalhealth365.com/raspberries.html/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.