Ceai de Fenicul – Beneficii, Administrare Adulți și Copii

Alături de chimen și anason, planta fenicul este mult răspândită în conștiința diferitelor popoare ca un remediu naturist de nădejde pentru femeile gravide și bebelușii lor. Semințele de fenicul au fost utilizate la început ca și condiment, iar mai apoi cu scop medicinal, datorită proprietăților terapeutice surprinzătoare deținute.

Ceai de Fenicul – Beneficii, Administrare Adulți și Copii (sxc.hu)

Ceai de Fenicul – Beneficii, Administrare Adulți și Copii (sxc.hu)

Ceai de fenicul – Proprietăți

Feniculul conține un trio nutritiv excepțional: calciu, magneziu și potasiu. Semințele de fenicul sunt renumite îndeosebi pentru capacitatea de stimulare a lactației la femeile gravide. Are de asemenea efecte calmante asupra răcelii și problemelor respiratorii, durerilor abdominale la adulți și bebeluși, de reducere a gazelor și de combatere a spasmelor digestive. Feniculul este o plantă cu proprietăți expectorante, antiinflamatoare, antiseptice și sedative. Are efecte diuretice și ajută la creșterea fluxului urinei și sănătatea rinichilor.

Ceai de fenicul – Tratamente pentru boli

– Afecțiuni respiratorii: laringită, faringită, amigdalită, tuse convulsivă, astm bronșic, bronșită
– Infecții oculare
– Balonare, dureri de stomac
– Colici abdominale (adulți și bebeluși)
– Infecții microbiene
– Sindrom premenstrual (crampe)
– Simptomele menopauzei
– Deficit de lactație

___________________________________________________________________________________________

Ceai de fenicul pentru balonare și probleme digestive

Ceaiul de fenicul este un leac natural eficient pentru afecțiunile gastro-intestinale, datorită uleiului aromat conținut. Semințele și ceaiul de fenicul ajută la eliberarea mucoasei intestinale și la combaterea acidității, flatulenței sau gazelor din stomac. Pentru a preveni aceste simptome după consumul unei mese copioase, se pot consuma câteva semințe de fenicul. Sau se poate bea o cană de ceai de fenicul și semințe de chimen.

Ceai de fenicul pentru slăbit

În Evul Mediu, comunitățile săracilor consumau semințe de fenicul pentru inhibarea poftei de mâncare și pentru a rezista în perioadele dificile. Astăzi, foarte multe femei beau 2-3 căni de ceai de fenicul pe zi pentru suprimarea apetitului, stimularea tranzitului și pierderea în greutate. Semințele de fenicul de asemenea stimulează metabolismul și procesul de ardere a grăsimilor.

Ceai de fenicul pentru infecții urinare

În caz de infecții renale sau urinare, se bea ceai de fenicul preparat prin infuzare, în amestec cu coada-șoricelului și ienupăr (fructe).

Ceai de fenicul pentru stimularea lactației

Pentru efecte mai rapide, se amestecă în cantități egale fructe de fenicul, fructe de chimion, fructe de anason, frunze de roiniță, urzică, cimbrișor și mușețel. Se folosește o linguriță de plantă pentru o cană cu apă clocotită. Sau se poate procura un ceai pentru stimularea lactației deja gata amestecat de la magazinele naturiste, cum este cel de la Fares, care conține toate aceste plante. Se beau 3-4 căni pe zi, după masă. Se poate bea și doar ceai de fenicul. În acest caz se prepară dintr-o jumătate de linguriță de fructe zdrobite și un pahar de apă sau lapte fierbinte.

Ceai de fenicul pentru bebeluși – Preparare și Administrare

Pentru copii și sugari, ceaiul de fenicul se prepară din 5-6 fructe de fenicul zdrobite într-un pahar cu apă clocotită și se lasă la infuzat 10 minute. Se administrează câte un pahar, de 3 ori pe zi, după mese. Pentru colici abdominale la bebeluși, ceaiul de fenicul se administrează cald. Are efecte calmante aproape imediate. Se pot face și băi calde cu ceai de fenciul, urmate de aplicarea de comprese calde pe abdomen cu ceai de fenicul.

Ceai de fenicul pentru ochi obosiți

Se prepară o infuzie de fenicul și se aplică pe pleoapele închise sub forma unor comprese de bumbac. Se lasă să acționeze 10 minute.

___________________________________________________________________________________________

Ceai de fenicul – Contraindicații

Atenție! Se recomandă respectarea dozelor indicate. Consumul abuziv sau pe termen lung al ceaiului de fenicul poate provoca probleme nervoase și gastrointestinale serioase.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]