Biluțe din banane și cocos – desert la rece, fără zahăr, făină, ulei
Aceste biluțe din banane și cocos se fac cât ai bate din palme! Aveți nevoie doar de banane, fulgi de cocos și puțină cacao. Eu am folosit pudră de roșcove deoarece este mai dulce.
Totul se prepară la rece, fără coacere, fără complicații. Desertul rezultat are o dulceață naturală și o textură ușor crocantă. Biluțele pot fi date și copiilor, ca desert sau gustare.
Dacă vreți să țină mai mult, le puteți aplatiza și coace în air fryer sau în cuptor câteva minute, transformându-le în fursecuri.
Bananel pot fi înlocuite în această rețetă cu piure / sos de mere fierte, dovleac fiert și pasat sau alte fructe cu pulpă (ex. piersici, caise, prune, mango).
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biluțe sau bomboane fără foc pe care vă recomand să le încercați:
Biluțe din biscuiți, banane și nucă de cocos
Biluțe din curmale și fulgi de ovăz – desert dietetic (fără zahăr, fără gluten, fără lactate)
Biluțe aperitiv din avocado cu susan – fără foc
Biluțe de susan, bogate în calciu
Biluțe din nuci și curmale – desert de post, fără preparare termică, fără făină, fără zahăr
Biluțe din banane și cocos
Ingrediente
- 1 1/2 banane coapte bine
- 100 g de fulgi de cocos
- 1-2 lingurițe de pudră de roșcove sau cacao
- 20 g de nucă mărunțită
- 1 linguriță esență de rom
Mod preparare rețetă
- Decojiți bananele și pasați-le bine cu o furculiță până se transformă într-o pastă fină.
- Adăugați esența de rom și pudra de roșcove / cacao și omogenizați.
- Incorporați fulgii de cocos și miezul de nucă tocat grosier.
- Amestecați bine ingrediente. În cazul în care compoziția este prea moale, mai puneți fulgi de cocos. Dacă, în schimb, este prea groasă, mai puneți banană. Ajustați în funcție de cât de mult lichid absorb fulgii de cocos.
- Luați câte o bucățică din compoziție și modelați-o sub formă de biluțe. Le puteți face mai mici sau mai mari, după preferință.
- Dați-le la final prin fulgi de cocos sau prin pudră de roșcove.
- Se pot servi imediat, dar sunt mai ferme și mai aromate după ce stau la frigider câteva ore.