Această rețetă de chec cu lămâie și mac este în mod special recomandată persoanelor care au diferite alergii sau intoleranțe alimentare. Poate fi inclusă în dieta celor care nu pot mânca ouă, lapte, brânză, făină de grâu sau alte cereale […]
![Chec cu lamaie si mac](https://lataifas.ro/lataifas.ro/wp-content/uploads/2024/07/Chec-cu-lamaie-si-mac-150x150.jpg)
Această rețetă de chec cu lămâie și mac este în mod special recomandată persoanelor care au diferite alergii sau intoleranțe alimentare. Poate fi inclusă în dieta celor care nu pot mânca ouă, lapte, brânză, făină de grâu sau alte cereale […]
O altă rețetă recomandată de dr. Cyrus Khambatta pentru diabetici – și nu numai, este această mâncare rapidă de cartofi cu ceapă, ardei și porumb, la tigaie. Dr. Khambatta propune rețete vegetariene, bazate de carbohidrați și slabe în grăsimi. Această […]
Pentru această tartă cu pepene galben fără zahăr, ouă, gluten și lactoză m-am inspirat de la o rețetă creată de Isabella Vendrame – acriță, scriitoare și psiholog în educație alimentară. Rețeta este foarte ușor de făcut, din ingrediente minime. Cu […]
Această supă se prepară doar din legume. Este 100% naturală și hrănitoare. Are un singur ingredient gătit, restul sunt crude. O puteți încerca mai ales în perioadele de caniculă din timpul verii, când nu vreți să faceți extra căldură în […]
Sezonul de pepene galben nu trebuie să treacă pe lângă noi fără să profităm din plin de acest fruct delicios! Este suculent, răcoritor și consistent. În ciuda faptului că este foarte dulce și gustos, are doar 33 de kilocalorii per […]
Dacă aveți obiceiul să mâncați deseori quinoa, ar trebui să încercați și o variantă dulce. Rețeta de mai jos este recomandată de dr. Cyrus Khambatta pe site-ul său cu articole și informații despre diabet. Această versiune de quinoa cu cacao […]
Salatele sunt foarte sănătoase și pline de nutrienți. Este indicat să mâncăm zilnic cel puțin o porție de salată. Dar ce ne facem cu uleiul și cu sosurile care adaugă un număr uluitor de calorii? Salatale sunt bune, dar sosurile […]
Un desert deopotrivă gustos și rapid este această tartă de ciocolată din fructe. Se prepară imediat, fără coacere în cuptor. Este o tratație delicioasă pentru o zi călduroasă de vară. Nu conține zahăr adăugat, uleiuri sau alte grăsimi rafinate, făină […]
Vara este aici și au ieșit cartofii noi. Așa li se spune cartofilor de sezon. Sunt delicioși fierți și rumeniți în cuptor, fierți sau copți în coajă. Din ei putem obține o salată delicioasă, chiar și fără grăsimi adăugate, precum […]
De curând am descoperit importanța unei diete fără grăsimi adăugate, promovată de câțiva medici, printre care dr. John McDouglas și dr. Neal Barnard. Aceștia susțin că alimentele vegetale conțin în mod natural grăsimi și toți nutrienții de care avem nevoie. […]
Dacă doriți să preparați o maioneză vegană fără ulei, vă recomand să încercați această rețetă, pe care am găsit-o pe site-ul T. Colin Campbell – Center for Nutrition Studies. Este una din cele mai reușite variante de maioneză de post […]
Aceste lipii din semințe de floarea-soarelui se fac doar din 2 ingrediente principale, fără să mai punem la socoteală și apa. Nu conțin niciun tip de făină. Nu se adaugă ulei nici în compoziție, nici la copt. Aluatul nu este […]
Acești bulgărași dulci de cocos sunt o gustare sau un dulce ușor, pe care îl puteți pregăti mai ales în sezonul cald, fără coacere. Sunt o versiune simplificată și vegană la celebrele bomboane Raffaello. Se prepară rapid, din 3 ingrediente. […]
Un desert rapid și sănătos deopotrivă sunt aceste bomboane din nucă și miere. Se prepară în câteva minute și se termină de mâncat la fel de repede! Le puteți oferi și copiilor, deoarece nu conțin zahăr rafinat, nici făină albă […]
Am încercat câteva rețete cu amarant și nu prea mi-a plăcut ce a ieșit. Însă această budincă mi-a depășit așteptările și m-a făcut să-mi schimb părerea despre acest aliment. Este probabil una din cele mai reușite moduri de a prepara […]