Quinoa cu cacao și fructe – desert nutritiv pentru diabet și slăbit, fără zahăr și grăsimi
Dacă aveți obiceiul să mâncați deseori quinoa, ar trebui să încercați și o variantă dulce. Rețeta de mai jos este recomandată de dr. Cyrus Khambatta pe site-ul său cu articole și informații despre diabet.
Această versiune de quinoa cu cacao și fructe poate fi servită pe post de desert, mic-dejun sau gustare.
Este adecvată pentru dieta celor care suferă de diabet, intoleranță la gluten, ouă sau lactoză, sau a celor care țin cură de slăbire.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu quinoa, pe care vă recomand să le încercați:
Cum să faci negresă din quinoa – fără zahăr, făină, oua sau ulei, bogată în proteine
Brioșe de ciocolată din quinoa – fără niciun gram de făină!
Chiftele de post din quinoa, fără prăjeală – sursă bună de proteine
Pâine din quinoa și ovăz – fără gluten, drojdie sau ulei
Quinoa cu cacao și fructe
Ingrediente
- 180 g de quinoa
- 1/2 banană
- 1 lingură de cacao
- 50 g de afine
- 50 g de zmeură
- 50 g de căpșuni (sau alte fructe)
- 1/2 lingură de miere sau sirop de arțar (opțional)
Mod preparare rețetă
- Fierbeți quinoa după instrucțiunile de pe pachet. După ce s-a răcorit, transferați-o într-un bol.
- Adăugați pudra de cacao și amestecați bine.
- Spălați bine fructele și tăiați-le cubulețe sau felii, după preferință. Vă recomand să lăsați fructele la înmuiat în apă cu bicarbonat, pentru a elimina pesticidele de suprafață, cu care ar putea fi contaminate.
- Puneți fructele peste quinoa și glazurați cu miere sau sirop. Le puteți amesteca în quinoa sau le pureți servi ca topping.