Bulgărași dulci de cocos – fără zahăr, lactate, ulei

Acești bulgărași dulci de cocos sunt o gustare sau un dulce ușor, pe care îl puteți pregăti mai ales în sezonul cald, fără coacere. Sunt o versiune simplificată și vegană la celebrele bomboane Raffaello. 

Se prepară rapid, din 3 ingrediente. Nu trebuie să aprindeți aragazul sau cuptorul. Se fac la rece. Practic, tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele într-un bol și apoi să formați bulgărașii. 

Bulgarasi de cocos fara zahar

Bulgarasi de cocos fara zahar

Pot fi serviți pe post de desert sau gustare. Sunt sățioși și sănătoși. Nu conțin zahăr, ulei, făină, ouă sau lactate.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care vă recomand să le încercați:

Raffaello de post din 3 ingrediente – cele mai simple și concentrate bomboane de cocos
Bomboane Raffaello din ricotta și nucă de cocos
Bomboane Raffello „la rece” – fără lactate, fără zahăr
Bomboane de cocos vegane – un dulce natural, fără zahăr, făină, ulei
Desert azerbaijan din fructe uscate – fără zahăr și făină

Bulgarasi de cocos fara zahar

Bulgarasi de cocos fara zahar

Bilute din fulgi de cocos

Bilute din fulgi de cocos

Bulgarasi de cocos fara zahar si ulei

Bulgarasi de cocos fara zahar si ulei

Bulgarasi din fulgi de cocos

Bulgarasi din fulgi de cocos

Bomboane din fulgi de cocos

Bomboane din fulgi de cocos

Bilute de cocos

Bilute de cocos

Bomboane de cocos fara zahar

Bomboane de cocos fara zahar

Bomboane de cocos

Bomboane de cocos

Bulgărași de cocos - rețetă

Categorie Dessert, Snack

Ingrediente
  

  • 250 g de lapte de cocos (partea cremoasă)
  • 250 g de fulgi de cocos
  • 4-5 lingurițe de miere
  • vanilie, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Eu am folosit lapte de cocos la conservă (90% grăsime) și am extras doar partea solidă de deasupra. Am pus laptele într-un bol. Dacă este abia scos de la frigider, lăsați-l la temperatura camerei până devine moale.
  • Adăugați mierea și vanilia și omogenizați.
  • Incorporați treptat fulgii de cocos, până obțineți consistența optimă. Depinde de tipul de fulgi de cocos pe care îi folosiți. Trebuie să rezulte o pastă groasă, care se ține legată când o strângi între degete.
  • Lăsați compoziția la frigider pentru câteva minute, apoi o puteți modela sub formă de bulgărași. Îi puteți face mai mici sau mai mari, după preferință.
  • Bulgărașii se dau la final prin fulgi de cocos, pentru a se acoperi bine.

Notă

Puneți bulgărașii de cocos pe un platou de servire dacă aveți musafiri. Sau îi puteți păstra în frigider. După câteva ore de stat la rece, aceste bomboane se întăresc și devin foarte ferme.
Dacă vreți, puteți să puneți ceva în mijloc, precum arahide, migdale, stafide, merișoare, etc.
Dacă aveți diabet, omiteți mierea și folosiți un îndulcitor care nu crește glicemia, precum stevia sau eritritol (după gust). 
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.