Bulgărași dulci de cocos – fără zahăr, lactate, ulei
Acești bulgărași dulci de cocos sunt o gustare sau un dulce ușor, pe care îl puteți pregăti mai ales în sezonul cald, fără coacere. Sunt o versiune simplificată și vegană la celebrele bomboane Raffaello.
Se prepară rapid, din 3 ingrediente. Nu trebuie să aprindeți aragazul sau cuptorul. Se fac la rece. Practic, tot ce trebuie să faceți este să amestecați ingredientele într-un bol și apoi să formați bulgărașii.
Pot fi serviți pe post de desert sau gustare. Sunt sățioși și sănătoși. Nu conțin zahăr, ulei, făină, ouă sau lactate.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare, pe care vă recomand să le încercați:
Raffaello de post din 3 ingrediente – cele mai simple și concentrate bomboane de cocos
Bomboane Raffaello din ricotta și nucă de cocos
Bomboane Raffello „la rece” – fără lactate, fără zahăr
Bomboane de cocos vegane – un dulce natural, fără zahăr, făină, ulei
Desert azerbaijan din fructe uscate – fără zahăr și făină
Bulgărași de cocos - rețetă
Ingrediente
- 250 g de lapte de cocos (partea cremoasă)
- 250 g de fulgi de cocos
- 4-5 lingurițe de miere
- vanilie, după gust
Mod preparare rețetă
- Eu am folosit lapte de cocos la conservă (90% grăsime) și am extras doar partea solidă de deasupra. Am pus laptele într-un bol. Dacă este abia scos de la frigider, lăsați-l la temperatura camerei până devine moale.
- Adăugați mierea și vanilia și omogenizați.
- Incorporați treptat fulgii de cocos, până obțineți consistența optimă. Depinde de tipul de fulgi de cocos pe care îi folosiți. Trebuie să rezulte o pastă groasă, care se ține legată când o strângi între degete.
- Lăsați compoziția la frigider pentru câteva minute, apoi o puteți modela sub formă de bulgărași. Îi puteți face mai mici sau mai mari, după preferință.
- Bulgărașii se dau la final prin fulgi de cocos, pentru a se acoperi bine.