Tartă de ciocolată din fructe, la rece – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate!

Un desert deopotrivă gustos și rapid este această tartă de ciocolată din fructe. Se prepară imediat, fără coacere în cuptor. Este o tratație delicioasă pentru o zi călduroasă de vară. 

Nu conține zahăr adăugat, uleiuri sau alte grăsimi rafinate, făină sau alte cereale. Este vegană și potrivită pentru cei care au diferite intoleranțe alimentare (ex. la ouă, lactae sau gluten). 

Tarta de ciocolata din fructe - fara zahar, faina, ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta de ciocolata din fructe – fara zahar, faina, ulei

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Tartă din pere și ciocolată – doar 2 ingrediente!
Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Tartă de post cu fructe de pădure (fără zahăr, făină, ouă)
Tartă cu migdale și curmale – fără făină, zahăr, ulei

Tarta de ciocolata fara zahar, faina ulei

Tartă de ciocolată din fructe

Categorie Dessert

Ingrediente
  

Ingrediente crustă

  • 250 g arahide, nuci sau alune
  • 5 curmale mari (sau 10 mici)
  • 1/2 linguriță de pudră de vanilie

Ingrediente cremă

  • 230 g ciocolată neagră fără zahăr
  • 5 banane coapte bine
  • 15 curmale mari (sau 30 mici)
  • 1/2 linguriță de pudră de vanilie

Mod preparare rețetă
 

  • Pregătiți o tavă de tartă de 22-25 cm.
  • Puneți toate ingredientele pentru crustă în vasul robotului cu lama S și pulsați până când arahidele și curmalele se mărunțesc și rezultă o compoziție grunjoasă, dar lipicioasă. Trebuie să se țină legată când o strângeți între degete.
  • Transferați compoziția în tavă, distribuiți-o uniform și presați-o bine cu degetele sau cu dosul unei linguri, pentru a obține un strat compact și uniform.
  • Pregătiți acum compoziția pentru cremă sau umplutură. Topiți ciocolata neagră la bain-marie, până devine lichidă.
  • Bananele se curăță de coajă, se rup bucăți și se pun în vasul blenderului împreună cu curmalele și vanilia. Mixați până rezultă o pastă fină.
  • Peste pasta de banane și curmale adăugați ciocolata topită și mixați puțin pentru omogenizare.
  • Turnați crema obținută peste crusta din tavă și nivelați uniform cu o spatulă.
  • Puteți decora tarta pe deasupra cu felii de banane sau cu arahide/nuci.
  • Introduceți tava în congelator pentru 1-2 ore, sau în frigider peste noapte. Trebuie să stea la rece până devine fermă și o puteți tăia ușor.

Notă

Păstrați tarta în frigider. Poate fi consumată în maxim 3-4 zile. 
Câteva note cu privire la ingredientele care pot fi substituite. Dacă vreți o prăjitură mai dietetică, înlocuiți arahidele cu biscuiți fără zahăr și curmalele cu puțin lapte vegetal.
Curmalele din cremă pot fi de asemenea înlocuite cu fructe proaspete, care au mai puțin zahăr, precum piersici, nectarine, prune, caise. De fapt, pot fi omise complet și completați cu banane.
Sursă rețetă: Jennifer Diamond, Chocolate peanut banana pie: https://www.youtube.com/watch?v=aIbmsZGM_Ew&ab_channel=JenniferDiamond

 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.