Tartă de ciocolată din fructe, la rece – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate!
Un desert deopotrivă gustos și rapid este această tartă de ciocolată din fructe. Se prepară imediat, fără coacere în cuptor. Este o tratație delicioasă pentru o zi călduroasă de vară.
Nu conține zahăr adăugat, uleiuri sau alte grăsimi rafinate, făină sau alte cereale. Este vegană și potrivită pentru cei care au diferite intoleranțe alimentare (ex. la ouă, lactae sau gluten).
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:
Tartă din pere și ciocolată – doar 2 ingrediente!
Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Tartă de post cu fructe de pădure (fără zahăr, făină, ouă)
Tartă cu migdale și curmale – fără făină, zahăr, ulei
Tartă de ciocolată din fructe
Ingrediente
Ingrediente crustă
- 250 g arahide, nuci sau alune
- 5 curmale mari (sau 10 mici)
- 1/2 linguriță de pudră de vanilie
Ingrediente cremă
- 230 g ciocolată neagră fără zahăr
- 5 banane coapte bine
- 15 curmale mari (sau 30 mici)
- 1/2 linguriță de pudră de vanilie
Mod preparare rețetă
- Pregătiți o tavă de tartă de 22-25 cm.
- Puneți toate ingredientele pentru crustă în vasul robotului cu lama S și pulsați până când arahidele și curmalele se mărunțesc și rezultă o compoziție grunjoasă, dar lipicioasă. Trebuie să se țină legată când o strângeți între degete.
- Transferați compoziția în tavă, distribuiți-o uniform și presați-o bine cu degetele sau cu dosul unei linguri, pentru a obține un strat compact și uniform.
- Pregătiți acum compoziția pentru cremă sau umplutură. Topiți ciocolata neagră la bain-marie, până devine lichidă.
- Bananele se curăță de coajă, se rup bucăți și se pun în vasul blenderului împreună cu curmalele și vanilia. Mixați până rezultă o pastă fină.
- Peste pasta de banane și curmale adăugați ciocolata topită și mixați puțin pentru omogenizare.
- Turnați crema obținută peste crusta din tavă și nivelați uniform cu o spatulă.
- Puteți decora tarta pe deasupra cu felii de banane sau cu arahide/nuci.
- Introduceți tava în congelator pentru 1-2 ore, sau în frigider peste noapte. Trebuie să stea la rece până devine fermă și o puteți tăia ușor.