Tartă de post cu fructe de pădure (fără zahăr, făină, ouă)

Astăzi nu este greu să urmezi o dietă dacă ai o anumită alergie sau sensibilitate alimentară.

Autorii de rețete au descoperit moduri ingenioase de a prepara mâncărurile și deserturile tradiționale fără ingrediente problematice, precum gluten, lactoză sau zahăr.

Tarta de post cu fructe - fara zahar, faina, unt, oua

Tarta de post cu fructe – fara zahar, faina, unt, oua: Wirestock

Tarta de post cu fructe de pădure prezentată mai jos este doar un exemplu în acest sens.

Tartă de post cu fructe de pădure – rețetă

Ingrediente pentru aluat:

Ingrediente pentru umplutură:

Mod de preparare

Amestecați într-un bol încăpător ingredientele uscate, cu un tel. Adăugați apoi uleiul de cocos, care trebuie să fie moale și nu solid.

Amestecați cu mâna. Rezervați un sfert din compoziția obținută, într-un bol separat.

Pasați banana cu furculița până se face piure. Transferați-o în compoziția de mai sus (cantitatea mai mare). Amestecați bine cu furculița.

 Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr: 

Dulciuri fara zahar

Dacă mai este nevoie, mai adăugați făină de migdale, pentru a obține o cocă omogenă, moale și elastică.

Puneți-o într-o tavă rotundă de tartă, îmbrăcând puțin și pereții. Presați-o bine cu degetele sau cu dosul lingurii într-un strat compact și uniform.

Scurgeți fructele dezghețate de excesul de zeamă. Puneți-le apoi în blender împreună cu semințele de chia și stevia. Puteți folosi în acest scop un mini-tocător sau un robot mai mic.

Mixați până se mărunțesc complet. trebuie să rezulte o pastă legată, ca un gem. Transferați-o în tavă, peste aluat. Distribuiți-o uniform cu lingura.

Presărați deasupra restul de compoziție sfărâmicioasă păstrată (fulgi de ovăz cu făină de migdale și ulei de cocos), pe toată suprafața.

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. Lăsați prăjitura să stea 30-35 de minute.

Este gata când s-a rumenit ușor deasupra. Desprindeți marginile cu un cuțit. Dacă ați folosi un inel culinar, desfaceți tava și scoateți prăjitura.

În caz contrar, va trebui să răsturnați tarta pe o farfurie întinsă, apoi să o răsturnați din nou, cu fața în sus.

Lăsați-o să se răcească de tot, apoi o puteți consuma. Se taie ca pe tort. O puteți servi cu furculița sau cu direct cu mâna.

Partea de deasupra este sfărâmicioasă și lasă firimituri. Serviți-o la masă, deasupra farfuriei.

Note și sugestii

Autoarea rețetei a folosit vișine decongelate. Însă voi puteți folosi orice alt tip de fructe de pădure vreți – cireșe, căpșuni, zmeură, afine, coacăze, sau un amestec din acestea.

Merg la fel de bine și unele fructe de sezon, precum prune, caise, piersici, mere, pere, gutui etc. Acestea trebuie tăiate bucăți mai mici sau felii, în funcție de dimensiunea lor.

Puteți folosi doar ovăz sau doar făină de migdale.

Informații nutriționale

100 de grame din această prăjitură au u aproximație:

  • 303,54 de kilocalorii
  • 8,46 g de proteine
  • 21,09 g de grăsimi
  • 23,28 g de carbohidrați

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjituri sau tarte de post, fără zahăr și făină:

Tartă cu migdale și curmale – fără făină, zahăr, ulei
Tartă de ciocolată fără zahăr și făină (raw-vegan)
Tartă de post cu tofu și cocos – fără zahăr, făină și ulei
Tartă cu lămâie fără zahăr și gluten

Sursă articol: Gătit Acasă, Tort cu vișine fără grâu, fără zahăr, fără ouă! https://www.youtube.com/watch?v=PbY-qLEEX3c&ab_channel=KochenzuHause

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.