Tartă din pere și ciocolată – doar 2 ingrediente!

Pentru a prepara o tartă delicioasă și satisfăcătoare aveți nevoie doar de două ingrediente: fructe coapte și pasate și ciocolată topită.

Dat fiind că veți folosi doar două ingrediente, asigurați-vă că acestea sunt de cea mai bună calitate.

Tarta din pere si ciocolata – doar 2 ingrediente

Tarta din pere si ciocolata – doar 2 ingrediente: Azerbaijan stockers / Freepik.com

Perele trebuie să fie coapte bine, pentru a da dulceață tartei. La capitolul ciocolată, optați pentru un sortiment fără zahăr, cu un procent ridicat de cacao (minim 70%).

Acum pe piață se găsesc și sortimente de ciocolată cu 90% cacao.

La modul ideal, ar fi bine să ne preparăm singuri ciocolata în casă, din unt de cacao. Chiar dacă este un produs destul de scump, ciocolata ar trebui servită doar ca un desert ocazional și în cantități mici.

Tartă din pere și ciocolată – rețetă

Ingrediente

  • 3 pere potrivite
  • 200 g de ciocolată (min. 70% cacao)

Mod de preparare

Spălați și curățați perele de coajă. Tăiați-le cuburi și îndepărtați cotoarele cu semințe. Puneți-le într-un ibric și fierbeți-le la foc mic cu puțină apă, până se înmoaie complet.

Perele coapte se pasează apoi cu un blender vertical până se transformă într-o pastă fină.

Rupeți ciocolata bucăți și puneți-o într-un bol. Topiți-o la bain-marie până devine lichidă. Atenție să nu o ardeți! Turnați ciocolata topită peste perele pasate și amestecați bine cu o paletă.

Transferați compoziția într-o tavă/formă rotundă sau pătrată, cu pereții detașabili. Sau puteți folosi o formă mică de tartă.

Dați tarta în frigier pentru câteva ore, sau până se întărește. Ciocolata se solidifică atunci când stă la rece și va da stabilitate tartei.

Veți obține un desert ferm, consistent și totodată cremos.

Puteți decora tarta cu pudră de cacao/roșcove trecută prin sită, sau cu diverse fructe proaspete.

Note și sugestii

În compoziție se pot adăuga diverse extracte sau esențe, care vor schimba gustul tartei, precum vanilie, rom, scorțișoară, lămâie, portocală, migdale.

Dacă nu aveți sau nu vă plac perele, le puteți înlocui cu alte fructe gătite, precum mere, dovleac, cartof dulce, banane, prune, kaki sau mango (crude).

Rezultatul va fi la fel de bun, doar că va avea aroma fructului pe care l-ați folosit.

Compoziția poate fi folosită și pentru modelarea unor bomboane (trufe de ciocolată) sau batoane. Se lasă la rece, apoi se modelează în formele dorite, care se dau prin cacao sau fulgi de cocos/migdale/nucă măcinată.

Dacă vreți ca tarta să aibă o consistență mai moale și cremoasă, reduceți cantitatea de ciocolată cu 50 de grame.

Iar de vreți să utilizați compoziția pe post de cremă pentru prăjituri sau torturi, bateți compoziția cu mixerul după ce a stat la rece și s-a închegat. Astfel va deveni mai pufoasă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete similare pe care le puteți încerca:

Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – fără făină, fără zahăr
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Tartă cu dovleac și semințe de in – fără zahăr, făină sau ulei
Negresă sănătoasă, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, lactate sau ulei (vegan)

Sursă rețetă: Chef Bosquet, Guarda estas frutas para las fiestas con solo 2 ingredientes: https://www.instagram.com/p/Czv04_2or5W/?e=0ea8cfeb-03f0-4130-a79c-75af2b91d8be&g=5

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.