Dulceață de piersici fără zahăr adăugat

Cătă vreme mai sunt piersicile în sezon, profitați și păstrați-le pentru iarnă. Există diverse moduri de conservare. Gemul și dulceața sunt preferatele tuturor, dar mai ales a celor mici.

În acest articol vă arăt o rețetă simplă de dulceață de piersici fără zahăr adăugat. Urmând metoda de mai jos puteți folosi orice fruct cărnos și dulce.

Dulceata de piersici fara zahar

Imagine sugestiva: Dulceata de piersici fara zahar

Piersicile au o dulceață concentrată și o aromă deosebită, încât nu necesită adaos de zahăr. Pentru ca dulceața să se lege și să se îngroașe, este important să adăugați pectină.

O sursă naturală de pectină este mărul. Adăugați mere în orice dulceață sau gem vreți să faceți și nu veți mai avea nevoie de zahăr. 

Pectina din mere

Pectina din mere

Dacă dulceața de piersici nu vi se pare suficient de dulce, puteți adăuga puțin îndulcitor natural la finalul fierberii, precum xylitol sau stevia

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de dulceață fără zahăr pe care le puteți încerca:

Dulceață de pepene roșu, fără zahăr – 100% fruct!
Gem de afine fără zahăr – cu îndulcitor (xylitol)
Cum să faci gem de caise fără zahăr

Sortimente de dulceață fără zahăr: https://tinyurl.com/3x5ndvva

Dulceata de piersici fara zahar reteta

Dulceață de piersici fără zahăr - rețetă

Ingrediente
  

  • 1 kg de piersici coapte bine și dulci
  • 1 măr roșu dulce

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine piersicile și mărul și apoi lăsați-le la înmuiat în apă cu bicarbonat timp de 10 minute. În acest fel veți elimina o bună parte din pesticidele prezente aflate în coajă.
  • Clătiți bine fructele și tăiați-le cubulețe.
  • Puneți-le într-o cratiță cu pereții groși și așezați pe aragaz, la foc mic.
  • Amestecați des. Fierbeți fructele până când se înmoaie.
  • Introduceți apoi blenderul vertical și pasați fructele pentru a obține o pastă fină.
  • Fierbeți pasta în continuare până când atinge consistența dorită. Cu cât o lăsați mai mult pe foc, cu atât va deveni mai groasă.
  • Când dulceața este gata, turnați-o fierbinte în borcane (cât timp este încă pe foc). Umpleți borcanele până sus, lăsând un spațiu de 1 cm. deasupra.
  • Înfiletați strâns capacele și puneți borcanele într-o cratiță cu apă. Sterilizați-le pentru 20 de minute.

Notă

Dulceața de piersici făcută după această rețetă trebuie păstrată în cămară sau în frigider.
Rezistă circa 6-7 luni. După deschiderea borcanului trebuie ținută obligatoriu la rece și consumată într-o săptămână.
Sursă rețetă: Germana Carillo, Confettura di pesche fatta in casa senza zucchero aggiunto: https://www.greenme.it/salute-e-alimentazione/ricette/confettura-pesche-senza-zuczhero-aggiunto/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.