Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – fără făină, fără zahăr

Aceasta este una din cele mai simple prăjituri pe care le-ați putea face vreodată.

Este ideală pentru momentele acelea în care ai nevoie de o tratație dulce rapidă pentru musafirii anunțați în ultima clipă.

Prajitura de ciocolata din 2 ingrediente – fara zahar si faina

Prajitura de ciocolata din 2 ingrediente – fara zahar si faina: Racool-studio

Rețeta are pe listă doar două ingrediente: ciocolată și mere. Da, doar aceste două ingrediente. Fără făină, fără zahăr adăugat, fără ouă, fără lactate.

Este un desert potrivit pentru dieta celor care au intoleranță la gluten, intoleranță la ouă sau intoleranță la lactoză.

Dacă folosiți o ciocolată fără lapte, desertul poate fi inclus și în dietele vegane sau în meniurile de post.

Vă sfătuim să folosiți o ciocolată neagră de calitate. Cu cât mai mare este procentul de cacao, cu atât mai bine. La modul ideal, optați pentru un sortiment care nu are zahăr.

Prăjitură de ciocolată din 2 ingrediente – rețetă

Ingrediente

  • 3-4 mere coapte bine (450 g de pulpă)
  • 250 g de ciocolată neagră

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să curățați merele de coajă și să le tăiați cuburi. Puneți-le într-un bol de ceramică (sau alt material termorezistent) și dați-l în cuptorul cu microunde pentru 4-5 minute, la viteză maximă. Scopul este să se înmoaie bine.

Dacă nu vă vreți să folosiți coacerea la microunde, dați merele în cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa jumătate de oră.

O altă variantă ar fi să le fierbeți la abur. Dacă le veți fierbe în apă vor fi prea apoase și nu vor mai avea nici acea textură cremoasă dorită, nici gust.

Merele coapte se pasează cu furculița sau cu blenderul vertical, dacă doriți o textură mai fină a prăjiturii.

Rupeți ciocolata bucăți și topiți-o la bain-marie, într-un bol. Când a devenit lichidă, turnați-o peste piureul de mere și amestecați bine cu o paletă. Compoziția trebuie să fie omogenă.

Transferați-o într-o tavă/formă tapetată cu hârtie de copt și nivelați. Autoarea rețetei a folosit un inel culinar mic, de 15 cm.

Dați tava în frigider și lăsați prăjitura să stea câteva ore la răcit, să se întărească. Ideal ar fi să o preparați de seara și să o lăsați până a doua zi.

Dacă aveți musafiri, o puteți decora cu fructe proaspete sau cu pudră de cacao trecută prin sită.

Această prăjitură de ciocolată este realmente un succes! Dat fiind că se face doar din 2 ingrediente, rezultatul este neașteptat de bun.

Are o textură densă, este moderat de dulce și are o aromă delicată de măr.

Note și sugestii

Compoziția acestei prăjituri poate fi turnată în diferite forme, inclusiv în forme individuale precum brioșe (din silicon).

Dacă vreți să-i schimbați gustul, o puteți face cu diverse arome. De pildă, puteți adăuga în compoziție extract de vanilie sau de rom, de migdale, de lămâie, de portocală, de mentă etc.

Informații nutriționale

Întreaga prăjitură are cu aproximație următoarele valori nutriționale:

  • 1655 de calorii
  • 15 g de proteine
  • 220 g de carbohidrați totali

Dacă tăiați prăjitura în 8 felii egale, o felie (o porție) are circa 200 de calorii și 27 g de carbohidrați. Însă depinde de tipul de mere și ciocolată folosite. Ciocolată neagră înseamnă o ciocolată cu 50-70% cacao.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de prăjitură cu ciocolată fără zahăr și făină:

Prăjitură de ciocolată fără coacere (fără zahăr și făină)
Prăjitură cu fulgi de ovăz și ciocolată la rece – (fără zahăr, lactoză, gluten)
Prăjitură keto fără zahăr și făină – din iaurt și ciocolată (2 g de carbohidrați/porție)

Surse articol:

1. Nutritionix, Dar chocolate: https://www.nutritionix.com/food/dark-chocolate
2. Lindsay Stern, Nutritional difference in baked apples vs. Not baked apples, Livestrong: https://www.livestrong.com/article/540267-nutritional-difference-in-baked-apples-vs-not-baked-apples/
3. Giuseppe Healthy, Torta magica 2 ingredienti: https://www.instagram.com/p/CyqErFZMtFI/?e=0cd390c5-261a-43b3-b811-d4d706ed9144&g=5

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.