Maioneză vegană fără niciun strop de ulei – ideală pentru slăbit!

Dacă doriți să preparați o maioneză vegană fără ulei, vă recomand să încercați această rețetă, pe care am găsit-o pe site-ul T. Colin Campbell – Center for Nutrition Studies. 

Este una din cele mai reușite variante de maioneză de post și totodată o versiune cât se poate de sănătoasă.

Maioneza vegana fara niciun strop de ulei - ideala pentru slabit!

Imagine cu titlu sugestiv: Maioneza vegana 

Nu conține ulei sau altă sursă de grăsime concentrată, care v-ar putea pune silueta sau sănătatea în pericol.

Maioneza este sos cu o textură și un gust irezistibile, însă aproape întotodeauna vine la pachet cu o cantitate uriașă de ulei. Oricât de gustoasă ar fi, prea multe grăsimi nu ne vor aduce niciun folos. 

Mi-a plăcut această rețetă de maioneză deoarece nu sacrifică gustul, deși nu are niciun strop de ulei. Trebuie să o încercați cu proxima ocazie când aveți nevoie de o maioneză vegetală sănătoasă.

Poate fi folosită la diferite salate, sau servită ca atare.

Rețete similare 

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de  maioneză de post fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Maioneză / sos de post din tahini (fără ulei)
Maioneză de post din orez fiert, cu doar 1 lingură de ulei
Maioneză de post fără pic de ulei – din avocado și zeamă de năut
Maioneză de post fără ulei – rețetă dietetică

Maioneză vegană fără ulei - reteta

Categorie Side Dish

Ingrediente
  

  • 340 g de tofu
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 2 lingurițe de muștar
  • 3/4 linguriță de usturoi granulat sau pudră
  • 3/4 linguriță de pudră de ceapă
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de zahăr de curmale sau miere

Mod preparare rețetă
 

  • Rupeți tofu în bucăți mici și puneți-l în vasul blenderului. Adăugați restul ingredientelor.
  • Mixați până când totul se transformă într-o compoziție fină, cremoasă, fără bucăți de tofu. Este important să aveți un blender puternic.
  • Transferați maioneza într-un borcan de sticlă și dați-l în frigider.
  • Este indicat ca maioneza să stea la rece cel puțin o oră înainte de a o servi sau folosi în rețete. În acest interval se va solidifica mai bine și va căpăta o consistență mai groasă.

Notă

Autoarea acestei rețete spune că dacă veți lăsa maioneza în frigider 24 de ore, aceasta va avea un gust mult mai bogat.
Veți fi surprinși să constatați că are un gust aproape similar maionezei adevărate.
După ce o veți include în rețeta dorită, nimeni nu își va da seama că nu este din ou și cu siguranță nu va putea ghici ușor din ce este făcută.
Sursă rețetă: Evelisse Capo, Tofu mayonnaise, Nutrition Studies: https://nutritionstudies.org/recipes/dip-spread/tofu-mayonnaise/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR0x4RpjdvstA8Hy2LY8QNrET3xarPTy3-_A5DGOSdN4mlwEqJNT68JH6e4_aem_5Cfop0c0cHho0MWIBU8p7Q

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.