Maioneză vegană fără niciun strop de ulei – ideală pentru slăbit!
Dacă doriți să preparați o maioneză vegană fără ulei, vă recomand să încercați această rețetă, pe care am găsit-o pe site-ul T. Colin Campbell – Center for Nutrition Studies.
Este una din cele mai reușite variante de maioneză de post și totodată o versiune cât se poate de sănătoasă.
Nu conține ulei sau altă sursă de grăsime concentrată, care v-ar putea pune silueta sau sănătatea în pericol.
Maioneza este sos cu o textură și un gust irezistibile, însă aproape întotodeauna vine la pachet cu o cantitate uriașă de ulei. Oricât de gustoasă ar fi, prea multe grăsimi nu ne vor aduce niciun folos.
Mi-a plăcut această rețetă de maioneză deoarece nu sacrifică gustul, deși nu are niciun strop de ulei. Trebuie să o încercați cu proxima ocazie când aveți nevoie de o maioneză vegetală sănătoasă.
Poate fi folosită la diferite salate, sau servită ca atare.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de maioneză de post fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:
Maioneză / sos de post din tahini (fără ulei)
Maioneză de post din orez fiert, cu doar 1 lingură de ulei
Maioneză de post fără pic de ulei – din avocado și zeamă de năut
Maioneză de post fără ulei – rețetă dietetică
Maioneză vegană fără ulei - reteta
Ingrediente
- 340 g de tofu
- 1 lingură de oțet de mere
- 2 lingurițe de muștar
- 3/4 linguriță de usturoi granulat sau pudră
- 3/4 linguriță de pudră de ceapă
- 3/4 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de zahăr de curmale sau miere
Mod preparare rețetă
- Rupeți tofu în bucăți mici și puneți-l în vasul blenderului. Adăugați restul ingredientelor.
- Mixați până când totul se transformă într-o compoziție fină, cremoasă, fără bucăți de tofu. Este important să aveți un blender puternic.
- Transferați maioneza într-un borcan de sticlă și dați-l în frigider.
- Este indicat ca maioneza să stea la rece cel puțin o oră înainte de a o servi sau folosi în rețete. În acest interval se va solidifica mai bine și va căpăta o consistență mai groasă.