Biscuiți de post cu fulgi de ovăz, banane și ciocolată– fără zahăr, făină sau ulei

Acești biscuiți de post nu conțin zahăr, făină sau ulei, praf de copt sau alți agenți de creștere. Cu toate acestea, sunt suficienți dulci și aromați, încât să le placă și celor mici. Nici nu vor ști ce ați pus în ei!

Se prepară foarte repede, din ingrediente minime. Nu conțin gluten, lactoză, nuci sau alți alergeni.

Biscuiti de post cu fulgi de ovaz si banane

Imagine sugestiva Biscuiti de post cu fulgi de ovaz si banane

Rețeta am găsit-o în cartea „100 de Prăjituri și Deserturi de Post„, pe care vă recomand să o cumpărați dacă vreți să vedeți mai multe rețete de acest fel.

  Cumpără cartea 100 de Prăjituri și Deserturi de Post  

100 de Prajituri si deserturi de post

100 de Prajituri si deserturi de post

Biscuiți de post cu fulgi de ovăz și banane – rețetă

Ingrediente

• 100 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 2 banane
• 50 g de stafide (vi le recomand pe acestea fără zahăr și conservanți)
• 1 linguriță de esență de vanilie
• 50 g de picături de ciocolată fără zahăr (vi le recomand pe acestea fără zahăr)

Mod de preparare

Decojiți bananele și puneți-le pe o farfurie, întinse. Pasați-le de la un capăt la altul cu furculița, pentru a obține un piure.

Transferați piureul de banane într-un bol. Adăugați fulgii de ovăz, stafidele, esența de vanilie și ciocolata tocată mărunt. Amestecați bine, până rezultă o compoziție omogenă.

Tapetați tava cuptorul cu hârtie de copt. Biscuiții se fac cu lingura. Se ia din compoziție și se pune în tavă. Se nivelează cu dosul lingurii pentru a le da o formă cât mai estetică.

  Cumpără cartea 100 de Prăjituri fără zahăr  

100 de prajituri fara zahar

100 de prajituri fara zahar

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute. Stați cu ochii pe ei să nu îi ardeți! Când s-au rumenit puțin pe margini, sunt gata.

Lăsați-i să se răcească de tot înainte de a-i servi. Se pot consuma ca desert, ca gustare sau la micul-dejun, cu ceai, lapte sau cafea.

Biscuiti cu ciocolata fara gluten

Biscuiti cu ciocolata fara gluten

Note și sugestii

Bananele pot fi înlocuite în această rețetă cu piure sau sos de mere, pere, prune sau alte fructe moi – (fierte și) pasate.

Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu fulgi de hrișcă sau fulgi de mei.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți cu ovăz, fără zahăr, pe care vă recomand să le încercați:

Biscuiți „populari” cu ovăz – fără zahăr și fără ulei rafinat
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei

Sursă rețetă: Natalia Lozan, Biscuiți cu fulgi de ovăz și banane, 100 de Prăjituri și Deserturi de Post, Editura Ortodoxia, București, pp. 11-12

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.