Maioneză de post fără ulei – rețetă dietetică

Sunt multe rețete de maioneză de post, una mai gustoasă decât alta. Singura problemă este conținutul foarte mare de ulei, care poate deturna orice cură de slăbire.

Uleiul are mai multe calorii decât multe alte alimente pe care le consumăm zilnic. Dacă vreți să slăbiți, ideal ar fi să reduceți la minim consumul de ulei.

Maioneză de post fără ulei – cea mai dietetică rețetă

Imagine cu titlu sugestiv: Maioneză de post fără ulei – cea mai dietetică rețetă

Rețeta de maioneză de post pe care o veți găsi mai jos nu are ulei. Se prepară prin fierbere. Este albă, cremoasă, savuroasă, săracă în calorii, dietetică.

Maioneză de post fără ulei – rețetă

Ingrediente

  • 500 g de conopidă crudă
  • 100 g de caju crud
  • 5-6 căței de usturoi
  • 300 ml de apă
  • 2 linguri de oțet
  • ½ lingură de muștar
  • ½ lingură de sare
  • ½ linguriță de piper măcinat

Mod de preparare

Tăiați conopida în două. Înlăturați nervura principală și desfaceți-o în buchețele mici. Spălați-le bine și puneți-le într-o cratiță.

Decojiți cățeii de usturoi și puneți-i în cratiță. Adăugați nucile caju. Presărați sarea și turnați apa.

Puneți capacul și așezați vasul pe foc. Fierbeți ingredientele la foc mic circa 15-20 de minute, până când conopida s-a înmuiat complet.

Luați capacul și lăsați ingredientele la răcit. Transferați-le apoi în vasul blenderului.

Adăugați oțetul, muștarul și piperul. Puneți capacul și mixați ingredientele până se transformă într-o compoziție fină, fără bucăți de conopidă sau caju.

Maioneza este gata. Arată ca un sos cremos albicios. Turnați-o într-un borcan sau într-o caserolă de sticlă. Dați-l în frigider.

Maioneza trebuie să stea la rece 5-6 ore. Cel mai bine este să o lăsați până a doua zi. Va deveni mai fermă și mai gustoase, pe măsură ce aromele se vor armoniza.

Maioneza de conopidă și caju poate fi servită pe pâine, simplă. Este foarte gustoasă și hrănitoare. Mai ales că nu are ulei.

O puteți folosi la diverse tipuri de salate. Este potrivit și în loc de sos pentru paste, sandvișuri, pizza și alte mâncăruri.

Această maioneză trebuie păstrată la rece. Rezistă 8-10 zile dacă este ținută în frigider.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de maioneză de post:

Maioneză de post – cea mai gustoasă, sănătoasă și reușită rețetă
Cum să faci maioneză din apa în care ai fiert năutul
Maioneză dietetică, fără ulei – săracă în calorii și de post
Maioneză de post din semințe – o rețetă care se apropie de gustul maionezei cu ou
Maioneză de post, fără ulei

Note și sugestii

Dacă blenderul se blochează, adăugați puțină din apa în care a fiert conopida, cât să ajute motorul.

Gustați maioneza înainte de a o turna în borcan. Dacă vi se pare că gustul de conopidă este prea pronunțat, mai adăugați muștar.

Sursă articol: Food Impromptu, Oil free mayonnaise with cauliflower (plant-based): https://www.youtube.com/watch?v=CWB6RABirmA&ab_channel=FoodImpromptu

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.