Prăjitură la tigaie din ouă și banane – niciun gram de zahăr și făină
Dacă aveți câteva ouă și banane în frigider, încercați această rețetă! Este o prăjitură simplă, rapidă, dar delicioasă!
În ciuda ingredientelor puține din care se face, textura și gustul sunt foarte reușite.

Imagine cu titlu sugestiv: Prajitura cu banane
Această prăjitură nu conține făină, zahăr sau ulei. Se coace direct pe aragaz, într-o tigaie mică, într-un timp destul de scurt, comparativ cu prăjiturile tradiționale mai sofisticate.
Prăjitură la tigaie din ouă și banane – rețetă
Ingrediente (pentru 4-6 porții)
• 2 ouă
• 180 g de banane coapte bine (circa 2 banane)
• 2 linguri de unt de arahide (vi-l recomand pe acesta ecologic fără zahăr)
• 40 g de pudră de cacao sau pudră de roșcove (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
• 1 linguriță de praf de copt
• îndulcitor după gust: stevia, eritritol, green sugar sau xylitol
Mod de preparare
Decojiți bananele și rupeți-le bucăți. Puneți-le în vasul unui robot de bucătărie sau blender.
Adăugați ouăle, untul de arahide, pudra de cacao și îndulcitorul. Mixați câteva secunde, până când rezultă o compoziție omogenă, fină. Durează circa 1 minut.
Cumpără unt de arahide fără zahăr
Pregătiți tigaia în care veți coace prăjitura. Autoarea rețetei a folosit o tigaie mică, de 18 cm. cu capac. Ungeți-o cu ulei și așterneți-o cu hârtie de copt.
Transferați aluatul în tigaie și distribuiți-l uniform. Se pot adăuga și câteva picături de ciocolată sau bucăți de nuci.
De asemenea, puteți face un model marmomat deasupra cu unt de arahide. Prăjiturile făcute pe aragaz trebuie coapte lent, la foc mic.
Cumpără cartea Dulciuri fără zahăr:
Setați cea mai mică temperatură la flacăra aragazului. Așezați tigaia pe foc și puneți capacul. Coaceți prăjitura circa 8-15 minute. Trebuie să devină fermă la atingere, fără să se mai lipească de deget.
Dacă vreți, o puteți întoarce și pe partea celalaltă pentru câteva minute. Prăjitura din ouă și banane are o textură fragedă, umedă. Nu este pufoasă, deoarece nu conține făină, nici zahăr.
Se lasă la răcit complet, pentru a o putea tăia mai ușor. O puteți servi ca atare, sau cu puțină dulceață deasupra. Vă recomand aceste sortimente de dulceață fără zahăr:
Este bună și ca mic-dejun, alături de o ceașcă de lapte, iaurt, ceai sau cafea.
Note și sugestii
Această prăjitură se poate găti de asemenea în cuptor sau în friteuza cu aer cald, timp de circa 30 de minute. Indiferent de metoda folosită, faceți testul cu scobitoarea înainte de a opri coacerea.
Se păstrează într-o caserolă din sticlă, la frigider. Rezistă circa o săptămână. Cu siguranță o veți mânca foarte repede, la cât de bună este!
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Tartă rapidă cu ovăz și banane la tigaie – fără zahăr, făină, ulei
Tartă cu portocale la tigaie – fără zahăr, făină de grâu, lactate, ulei
Tartă cu piersici la tigaie, fără cuptor – fără zahăr, făină de grâu, ouă sau lactate
Sursă rețetă: Postres Saludables, Postre en sarten sin harinas, sin azucar: https://www.youtube.com/watch?v=AULCmEl3g1g&ab_channel=PostresSaludables