Salată de cartofi cremoasă, delicioasă – fără ouă și ulei!

Vara este aici și au ieșit cartofii noi. Așa li se spune cartofilor de sezon. Sunt delicioși fierți și rumeniți în cuptor, fierți sau copți în coajă.

Din ei putem obține o salată delicioasă, chiar și fără grăsimi adăugate, precum maioneză, ouă sau ulei!

Salata cremoasa de cartofi fara maioneza, oua sau ulei

Imagine sugestiva: Salata cremoasa de cartofi fara maioneza, oua sau ulei

Cum să gătești fără ulei

Știați că mâncărurile pot fi pregătite într-o formă mai ușoară pentru stomac și siluetă? Mă refer în special la uleiuri și grăsimi.

Uleiul este nelipsit din salate și majoritatea dintre noi ne-am obișnuit să-l adăugăm în mâncărurile pe care le pregătim. Acest obicei nu este unul tocmai sănătos și chiar ne putem lipsi de el.

La prima vedere pare imposibil să gătești o mâncare bună fără nicio sursă de grăsim și totuși se poate! Adepții dietei fără ulei au găsit diferite mijloace de a înlocui grăsimile în rețete, chiar și în salate.

Mai jos vă împărtășesc rețeta unei salate de cartofi fără ulei. Este cremoasă și absolut delicioasă. Încercați-o și veți fi surprinși de rezultat.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu cartofi, pe care vă recomand să le încercați:

Cartofi cu smântână și mărar – fără făină, fără gluten
Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post
Salată de cartofi cu porumb și ardei, fără ulei
Cartofi țărănești cu ceapă și usturoi – ca la mama acasă!

Salată de cartofi fără ulei

Categorie Salad

Ingrediente
  

  • 4 cartofi potriviți
  • 300 g de tofu
  • 1 lingură de muștar
  • 1 lingură de oțet de mere
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 1 linguriță de pudră de ceapă
  • 1 lingură de fulgi de drojide nutrițională
  • 1 tijă de apio
  • 1/2 ceapă medie

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine cartofii. Dacă sunt din propria grădină sau dintr-o sursă sigură, nu-i curățați de coajă.
  • Tăiați-i cuburi potrivite și puneți-i într-o cratiță cu suficientă apă cât să îi acopere. Când apa începe să clocotească, dați focul la mic și fierbeți cartofii circa 8-10 minute. Când furculița pătrunde relativ ușor în cartofi, sunt gata. Nu-i fierbeți mai mult.
  • Scurgeți apa din cartofi și lăsați-i la răcit. Între timp, pregătiți sosul pentru salată.
  • Rupeți tofu bucăți și puneți-l în vasul blenderului. Adăugați restul ingredientelor (fără cartofi) și 3-4 linguri de apă. Apa se adaugă treptat, pe măsură ce mixați. Trebuie să obțineți o compoziție fină, albicioasă, care să arate ca o maioneză.
  • Cartofii se pun într-un bol încăpător (pot fi călduți). Adăugați ceapa și apio tăiate mărunt și maioneza din tofu (puneți câtă doriți, nu neapărat pe toată).
  • Asezonați cu sare și condimente și amestecați ușor, cu grijă să nu zdrobiți cartofii. Salata de cartofi este gata!

Notă

Salata de cartofi poate fi servită imediat, sau se dă la frigider, acoperită. Consumați-o în 1-3 zile cel mult. 
Puteți adăuga și alte legume în ea, precum roșii, ardei, castraveți (proaspeți sau murați), dovlecei sau măsline. 
Sursă rețetă: Plant Based Bistro, WFPB Potato salad - starch solution compliant recipe: https://www.youtube.com/watch?v=G_SXxs4woCg&ab_channel=PlantBasedBistro

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.