Tartă cu pepene galben – fără zahăr, gluten, ouă, lactate, ulei
Pentru această tartă cu pepene galben fără zahăr, ouă, gluten și lactoză m-am inspirat de la o rețetă creată de Isabella Vendrame – acriță, scriitoare și psiholog în educație alimentară.
Rețeta este foarte ușor de făcut, din ingrediente minime. Cu toate acestea, simplitatea ei nu sacrifică gustul.

Imagine cu titlu sugestiv: Tarta cu pepene galben fara zahar, faina, oua, lactoza, ulei
Ce conține tarta cu pepene galben – ingrediente necesare
Aluatul tartei nu este unul convențional, ci este făcut din făină de migdale și o băutură vegetală, atât. Nu are ulei sau alte surse de grăsimi saturate. Puteți folosi lapte de cocos, de soia, de orez sau de ovăz.
Dacă nu aveți făină de migdale, o puteți face în casă din migdale crude, măcinate fin la blender.
Tarta este umplută cu un gem de pepene fără zahăr, a cărui rețetă o găsiți AICI. În cazul în care aluatul de tartă sau gemul nu este suficient de dulce, puteți folosi puțin îndulcitor natural, precum xylitol sau puțină stevia.
Tarta cu pepene galben poate fi pregătită pentru o ocazie specială în familie sau pur și simplu ca un desert savuros pe perioada verii.
Vor putea gusta din ea chiar și cei care au intoleranță la gluten, la ouă sau lactoză!
Rețete similare
Dacă v-a plăcut această rețetă, pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de tartă fără zahăr, gluten, ouă sau lactoză, pe care să le încercați:
Tartă cu afine fără zahăr, gluten sau lactoză
Tartă de ciocolată din fructe, la rece – fără zahăr, făină, ulei, ouă sau lactate!
Tartă fragedă de post, din mere și ovăz – fără zahăr, făină, ulei

Imagine sugestiva: Tarta pepene galben poza
Tartă cu pepene galben, fără zahăr, ouă, gluten, lactoză
Ingredients
- 200 g de făină de migdale
- 100 ml de lapte vegetal
- 1/2 lămâie bio (coaja)
- gem de pepene galben (am lăsat rețeta în primul paragraf)
- pepene galben pentru decor
Instructions
- Puneți făina de migdale într-un bol. Adăugați laptele vegetal și coaja rasă de la lămâie. Amestecați bine ingredientele. Trebuie să rezulte o pastă.
- Transferați aluatul într-o formă de tartă (sau alt tip de tavă rotundă, ex. o tavă cu pereți detașabili) și presați bine, într-un strat uniform și compact.
- Umpleți tarta cu gem de pepene și nivelați la suprafață.
- Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute, sau până când marginile tartei se rumenesc ușor.
- Lăsați tarta la răcit, apoi o puteți decora pe deasupra cu pepene galben tăiat cubulețe. Se pot adăuga și alte fructe de sezon, precum piersici, nectarine, prune etc.
- Pentru un aspect și mai sofisticat, puteți presăra câteva migdale tocate mărunt, fulgi de migdale sau nuci.