Pate de avocado și semințe, fără ulei

Dacă aveți un avocado în casă și vreți o gustare rapidă și sănătoasă, faceți acest pate de post.

Am adăugat semințe de floarea-soarelui și nuci. Voi însă puteți folosi orice fel de oleaginoase vă plac sau aveți la îndemână.

Pate din avocado si seminte fara ulei

Pate din avocado si seminte fara ulei

Nu am pus deloc ulei, deoarece atât avocado, cât și semințele sunt bogate în grăsimi. Este important să înmuiați dinainte semințele și nucile în apă, din două considerente. În primul rând, se elimină acidul fitic și alți antinutrienți din ele. 

  Cumpără cartea  

Codul diabetului. Carte de bucate

Codul diabetului. Carte de bucate

În al doilea rând, semințele hidratate sunt mai moi și ușor de procesat în blender sau robot. 

Pentru această rețetă m-am inspirat de de la o rețetă apărută pe site-ul Toane Raw

  Cumpără cartea  

Amestec de Seminte

Amestec de Seminte

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate de post, pe care vă recomand să le încercați:

Pate de post din linte și urzici – la fel de bun ca cel din carne!
Pate de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Pate de avocado, tofu, semințe și pătrunjel – fără ulei
Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc

Pate din seminte

Pate din seminte

Pate din avocado cu seminte

Pate din avocado cu seminte

Pate din avocado si seminte fara ulei

Pate din avocado si seminte fara ulei

Pate de seminte cu avocado

Pate de seminte cu avocado

Pate de seminte cu avocado - fara ulei

Pate de seminte cu avocado – fara ulei

Pate de seminte cu avocado fara ulei

Pate de seminte cu avocado fara ulei

Pate de seminte si avocado fara ulei

Pate de seminte si avocado fara ulei

Pate din avocado si seminte fara ulei

Pate de avocado și semințe, fără ulei

Ingrediente
  

  • 1 avocado
  • 100 g de semințe
  • 50-100 ml apă sau lapte vegetal
  • 1-2 linguri de suc de lămâie
  • sare, piper, curry

Mod preparare rețetă
 

  • Cu o seară înainte, puneți semințele la înmuiat într-un bol cu apă. Eu am folosit semințe de floarea-soarelui și câteva nuci. Dacă nu aveți timp, tunați apă fierbinte peste semințe și se hidrata mai repede.
  • Scurgeți semințele hidratate de apă și puneți-le în vasul blenderului / robotului. Adăugați pulpa scoasă de la avocado și puțină apă sau lapte.
  • Mixați până când semințele se macină complet și rezultă o pastă fină. Lichidul se adaugă treptat, cât să poată funcția robotul.
  • Transferați pasta într-un bol. Adăugați sucul de lămâie, sare, piper și mirodenii. Amestecați bine.

Notă

Pateul de avocado și semințe trebuie servit în aceeași zi sau în maxim 1-2 zile.
Pe măsură ce stă, avocado se oxidează, iar pateul capătă o culoare negricioasă. Însă este bun la gust.
În acest pate puteți adăuga de asemenea legume sau verdețuri, precum ardei gras sau ardei kapia, ceapă, usturoi, pătrunjel, mărar, spanac, leurdă, roșii, castravete, dovlecel, morcov ras etc.
Este foarte bun servit pe felii crocante de secară, pe crackers sau legume crude.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.