Muștar 100% natural, făcut în casă – fără amidon, fără zahăr sau aditivi

De când citesc eticheta produselor alimentare din magazine fac cumpărături tot mai puține. Produsele din marketuri sunt orice numai alimente nu.

Conțin numeroși aditivi și ingrediente care nu au nicio legătură cu numele produsului. De pildă, când am vrut să cumpăr muștar, am găsit pe etichetă zahăr, amidon și alte E-uri.

Mustar natural facut in casa - reteta

Mustar natural facut in casa – reteta

Înainte cumpăram un borcan de muștar care îmi pica în mână, fără să citesc eticheta. Credeam că muștarul e făcut doar din boabe de muștar și atât. 

Când am văzut că are o mulțime de zahăr, amidon sau făină, am renunțat să-l mai cumpăr. Cu greu am găsit un sortiment fără adaosuri, care era foarte iute.

De fapt, muștarul autentic este iute. Dacă îl veți face voi în casă, veți vedea că are gust de hrean.

Eu am cumpărat boabe de muștar și am făcut muștar în casă. Am hidratat semințele și apoi le-am mixat până s-au făcut pastă.

Muștarul rezultat este 100% natural și sănătos. Are o aromă intensă. Ca să-i mai tăiați din iuțeală, adăugați miere sau alt îndulcitor.

La modul ideal, semințele de muștar ar trebui lăsate la germinat (încolțit) după ce s-au hidratat. Scurgeți-le de apă și lăsați-le descoperite într-o sită 1-3 zile, sau până dezvoltă colți. În acest stadiu sunt mult mai nutritive. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile despre muștar, pe care vă recomand să le încercați:

Amestecă miere cu muștar și aplică pe articulațiile dureroase
Boabele de muștar – „pilule” naturale pentru scăderea glicemiei și colesterolului
Cremă din muștar și propolis pentru dureri de picioare – rețetă de casă
1 linguriță de muștar accelerează metabolismul cu 25% și te ajută să dai jos grăsimea de pe burtă

Boabe de mustar

Boabe de mustar

Mustar la blender

Mustar la blender

Mustar natural reteta

Mustar natural reteta

Cum se face mustarul

Cum se face mustarul

Cum sa faci mustar natural

Cum sa faci mustar natural

Mustar natural cu miere

Mustar natural cu miere

Mustar de casa reteta

Mustar de casa reteta

Mustar natural cu miere

Muștar făcut în casă din boabe crude

Categorie Side Dish

Ingrediente
  

 • 100 g de boabe de muștar crude
 • 2 linguri de miere
 • 70-100 ml de oțet de mere
 • 70 ml de ulei
 • 1 linguriță de sare
 • apă, piper, curry
 • 1/2-1 linguriță de turmeric

Mod preparare rețetă
 

 • Puneți semințele de muștar într-o sită și dați drumul la apă peste ele. Spălați-le bine, apoi puneți-le într-un bol. Turnați apă peste ele și lăsați-le la înmuiat circa 8-24 de ore.
 • Turnați-le din nou în sită, scurgând apa în care au stat la hidrara. Clătiți-le bine sub jet de apă rece, apoi puneți-le în vasul blenderului.
 • Adăugați oțetul, uleiul, mierea, sarea, piperul și turmericul.
 • Mixați câteva minute, până când boabele de muștar se macină complet. Durează puțin până devin cremoase, deoarece aceste semințe sunt destul de tari.
 • Gustați dacă muștarul mai are nevoie de miere, oțet sau sare și ajustați. De asemenea, dacă observați că pasta este prea groasă, mai adăugați apă și mixați.
 • Transferați muștarul rezultat într-un borcan de sticlă. De la mixare muștarul este cald. După ce s-a răcit, se înfiletează capacul strâns și se dă în frigider. Se păstrează la rece câteva săptămâni.

Notă

Muștarul poate fi preparat și cu un blender manual sau cu un mini-tocător. Însă prin mixare într-un blender de viteză mare veți obține o pastă mai fină.
Dacă aveți diabet, omiteți mierea și folosiți alt îndulcitor, permis în dieta dvs., precum stevia sau eritritol. 
Sursă rețetă: Pe Tărâmul lui Fără, Muștar sănătos de casă, fără fierbere: https://www.youtube.com/watch?v=IRHhO20G0JM&ab_channel=100deAni%F0%9F%A4%8DPet%C4%83r%C3%A2mulluiF%C4%83r%C4%83

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.