Cum să faci lapte vegetal bogat în calciu, din tahini (pastă de susan)

O metodă simplă de a prepara lapte vegetal în casă este să folosim un unt de nuci sau o pastă de nuci.

Este de fapt cel mai rapid mijloc de a obține un lapte nelactat, în condiții casnice. Aveți nevoie doar de un blender.

Lapte din tahini - reteta la blender

Lapte din tahini – reteta la blender

Putem folosi unt de arahide, unt de migdale sau pastă de susan (tahini). Cel mai gustos și bogat în calciu este laptele făcut din tahini.

Data viitoare când cumpărați un borcan de tahini din comerț, încercați această rețetă. Laptele poate fi preparat și din pastă de susan făcută în casă.

Tahini se obține din semințe de susan prăjite / rumenite și măcinate în blender până se transformă într-o pastă moale și fină.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de lapte vegetal, pe care vă recomand să le încercați:

Dragoș Pătraru: Cea mai bună marcă de lapte vegetal se numește „Fă-ți-l acasă!
Lapte vegetal din nuci – hrănitor, simplu de făcut în casă
„Lapte” vegetal de grâu sau de mei – 2 retețe interesante
Cum să faci lapte din nuci cu cacao – un stimulent delicios pentru creier

Tahini

Tahini

Lapte de susan

Lapte de susan

Lapte din pasta de susan

Lapte din pasta de susan

Lapte de susan

Cum sa faci lapte de susan din tahini

Categorie Drinks
Servings 4

Ingrediente
  

  • 1 litru de apă călduță
  • 5 lingurițe de tahini
  • 2 linguri de miere

Mod preparare rețetă
 

  • Puneți pasta de tahini în vasul blenderului. Adăugați apa caldă și mierea.
  • Mixați câteva secunde, până când rezultă o compoziție albicioasă.
  • Gustați dacă este suficient de dulce și turnați-l în pahar. Se servește imediat.

Notă

În laptele de susan se pot adăuga și alte ingrediente, precum pudră de cacao sau de roșcove, scorțișoară și alte arome. 
Laptele de susan poate fi preparat și în variantă sărată. În loc se miere se pune un praf de sare.
Sursă rețetă: Rawissima, Lapte vegetal cu tahini: https://www.facebook.com/reel/1072654343804573
 

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.