Cum să faci lapte vegetal bogat în calciu, din tahini (pastă de susan)
O metodă simplă de a prepara lapte vegetal în casă este să folosim un unt de nuci sau o pastă de nuci.
Este de fapt cel mai rapid mijloc de a obține un lapte nelactat, în condiții casnice. Aveți nevoie doar de un blender.
Putem folosi unt de arahide, unt de migdale sau pastă de susan (tahini). Cel mai gustos și bogat în calciu este laptele făcut din tahini.
Data viitoare când cumpărați un borcan de tahini din comerț, încercați această rețetă. Laptele poate fi preparat și din pastă de susan făcută în casă.
Tahini se obține din semințe de susan prăjite / rumenite și măcinate în blender până se transformă într-o pastă moale și fină.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de lapte vegetal, pe care vă recomand să le încercați:
Dragoș Pătraru: Cea mai bună marcă de lapte vegetal se numește „Fă-ți-l acasă!
Lapte vegetal din nuci – hrănitor, simplu de făcut în casă
„Lapte” vegetal de grâu sau de mei – 2 retețe interesante
Cum să faci lapte din nuci cu cacao – un stimulent delicios pentru creier
Cum sa faci lapte de susan din tahini
Ingrediente
- 1 litru de apă călduță
- 5 lingurițe de tahini
- 2 linguri de miere
Mod preparare rețetă
- Puneți pasta de tahini în vasul blenderului. Adăugați apa caldă și mierea.
- Mixați câteva secunde, până când rezultă o compoziție albicioasă.
- Gustați dacă este suficient de dulce și turnați-l în pahar. Se servește imediat.