Un cuplu din Timișoara realizează produse lactate vegane de înaltă calitate și la un preț destul de bun. Ștefan și Marisha se declară pasionați de sănătate și sunt promotorii unui stil de viață sănătos. După ce au renunțat la lactatele […]
Articole despre 'lactate vegane'
Cum să faci lapte de migdale în 60 de secunde, fără strecurare – cea mai rapidă rețetă, cel mai bun gust!
Migdalele sunt deseori folosite de vegani la prepararea de produse lactate care imită pe cele de origine animală. În ultimii ani au apărut tot felul de produse și rețete de lapte de migdale, brânză de migdale, unt de migdale. Acestea […]
Cum să faci laptele concentrat din soia – sursă fabuloasă de proteine și compuși care ne apără de cancere și alte boli
Laptele de soia este unul din preparatele des folosite de dr. Doru Laza la Clinica Eden. Îl prescria pacienților și îl folosea în rețetele sale. Potrivit acestuia, soia este deosebit de bogată în nutrienți. Din păcate, mulți evită să o […]
Cum să faci lapte din semințe de pepene galben
Știați că semințele de pepene sunt bune de consum? Unii le usucă și le consumă așa, alții le mixează în blender și le transformă într-o băutură asemănătoare laptelui. Din semințele de pepene galben putem obține un lapte delicios, cu o […]
Cum să faci lapte de mei – plin de nutrienți, pentru copii și adulți
Meiul este una din cele mai nutritive alimente. Face parte din generația culturilor antice. Nu este o cereală în adevăratul sens al cuvântului, ci o pseudo-cereală, sau mai bine-zis o sămânță. În trecut, strămoșii noștri făceau mămăligă din boabe de […]
Două alimente „de bază” din comerț care strică intestinul, microbiomul, imunitatea și sănătatea în general
Într-o emisiune despre autism, realizată de Terranova TV, psihologul clinician Marius Zamfir împreună cu expertul în micronutriție Adrian Vornicu vorbesc despre importanța alimentație în prevenirea și vindecarea bolilor. Microbiomul copiilor de azi este profund vătămat. Aceștia se nasc deja cu […]
Cum să faci lapte vegetal bogat în calciu, din tahini (pastă de susan)
O metodă simplă de a prepara lapte vegetal în casă este să folosim un unt de nuci sau o pastă de nuci. Este de fapt cel mai rapid mijloc de a obține un lapte nelactat, în condiții casnice. Aveți nevoie […]
Unt de post sănătos – fin, cremos, la fel de bun ca untul de vacă!
Fie că aveți intoleranță la lactoză, fie că sunteți vegan sau nu, vă va plăcea acest unt fără lapte. Este o adevărată delicatesă! Acest unt se face din migdale și ulei de cocos. Este atât de bun și de reușit, […]
Dragoș Pătraru: Cea mai bună marcă de lapte vegetal se numește „Fă-ți-l acasă!
Ce conține laptele vegetal din magazine și care este cea mai bună marcă, aflați în acest articol. Într-o episod realizat de Dragoș Pătraru la „Starea Sănătății” acesta ia la verificat mărcile de lapte vegetal din magazine. Ce conține laptele vegetal […]
Dr. Vodnar: Cum testezi dacă smântâna sau iaurtul au fost contrafăcute (cu amidon)
Am auzit cu toții cât de contrafăcute sunt unele alimente din comerț, precum uleiul de măsline sau mierea. Dar acestea nu sunt singurele! Produsele lactate pot fi de asemenea falsificate. Și cum anume se falsifică alimentele? Prin utilizarea unui procent […]
Margarină cremoasă făcută acasă într-o variantă sănătoasă
Toți fugim de margarină, din cauză că este catalogat drept unul din cele mai nocive surse de grăsimi procesate. Acest produs poate fi replicat în casă într-o variantă sănătoasă. Cu rețeta de mai jos nu vom mai evita margarina, ci […]
Cașcaval din năut – rețetă mănăstirească de post
Unii ar putea să critice pe viețuitorii din mănăstiri că au rețete moderne. Însă preparatele lor sunt mult mai sănătoase decât ceea ce găsim prin magazine. Cașcavalul de năut nu trebuie privit neapărat ca pe un surogat al brânzeturilor din […]
Smoothie hrănitor cu ovăz și semințe pentru micul-dejun (fără lactoză)
Unele persoane nu obișnuiesc să mult dimineața. În locul unui mic-dejun copios preferă să bea un smoothie sau o cafea cu lapte. Dacă vă regăsiți în această categorie, rețeta de mai jos v-ar putea fi pe plac. Este un smoothie […]
Pastă din semințe de floarea-soarelui – poate înlocui brânza
Fie că țineți post sau urmați un regim vegan, fie că aveți intoleranță la lactoză sau ați exclus brânzeturile din dietă, această rețetă este pentru voi. Poate fi considerată și folosită ca o brânză vegană, tartinabilă, sau un pateu vegetal. […]
Unt vegan din fulgi de ovăz – o rețetă fabuloasă
Este impropriu să numim acest preparat unt, însă are o consistență și un aspect similare untului adevărat. În plus, se comportă la fel ca untul și îndeplinește același scop în bucătărie! Rețeta este pentru vegani, pentru cei care postesc, pentru […]