Dacă vă place halvaua din susan care se găsește în comerț, vă recomand să încercați o variantă mai sănătoasă, ușor de făcut în casă. Rețeta de mai jos conține doar 3 ingrediente. Dacă aveți un borcan de tahini (pastă de […]

Dacă vă place halvaua din susan care se găsește în comerț, vă recomand să încercați o variantă mai sănătoasă, ușor de făcut în casă. Rețeta de mai jos conține doar 3 ingrediente. Dacă aveți un borcan de tahini (pastă de […]
Susanul este una din cele mai valoroase surse naturale de minerale și substanțe nutritive. Conțin în mod deosebit calciu, magneziu, proteine și lipide. Semințele de susan negru au o valoare nutrițională și mai mare, datorită pigmentului negru. Susanul negru – […]
Acești crackers de susan se prepară în câteva minute. În ciuda ingredientelor minime și a simplității rețetei, sunt foarte reușiți. Au o textură crocantă și un gust bogat. Sunt o sursă bună de fibre și minerale, în special calciu. Conțin […]
Susanul este delicios. Mulți îl adoră pentru factorul crocant, dar și pentru gustul plăcut, mai ales în combinație cu ceva dulce. Din păcate, batoanele de susan din comerț sunt făcute cu siropuri nocive sau cu miere, dar prăjite la temperaturi […]
O metodă simplă de a prepara lapte vegetal în casă este să folosim un unt de nuci sau o pastă de nuci. Este de fapt cel mai rapid mijloc de a obține un lapte nelactat, în condiții casnice. Aveți nevoie […]
Dacă aveți nevoie de o maioneză sau de un sos de post, vă recomand să încercați această rețetă pe bază de tahini. Propunerea mea este cu atât mai atractivă cu cât sosul nu conține ulei. Tahini conține un ulei natural, […]
Când ne gândim la alimente care conțin calciu, primul care ne vine în minte este laptele. Ei bine, lactatele nu sunt cele mai bogate surse de calciu. Susanul, în mod surprinzător, are aproape de 8 ori mai mult calciu decât […]
√ Articol bazat pe studii științifice Susanul poate fi considerat o sămânță mică, dar cu puteri uriașe în ceea ce privește susținerea sănătății noastre. Câteva motive să mâncați semințe de susan Semințele de susan sunt bogate în proteine, grăsimi bune […]
Data viitoare când mai treceți pe lângă raionul cu tahini în magazin, nu ezitați să cumpărați un borcan. Sau vi-l puteți face singuri acasă (rețetă AICI). Această pastă de susan abundă în nutrienți și beneficii pentru sănătatea noastră. Tahini și […]
Acești biscuiți cu susan și portocală sunt o gustare sănătoasă și hrănitoare pentru copii și adulți deopotrivă. Se prepară foarte ușor, din doar 3 ingrediente. Nu conțin zahăr rafinat, nici făină sau ulei. Sunt ideali pentru post, pentru regimul vegetarian, […]
√ Bazat pe studii științifice Semințele de susan ar putea fi benefice în boala ficatului gras. Acestea conțin substanțe care au efecte hepatoprotectoare. Semințele de susan combate boala ficatului gras Un studiu publicat în decembrie 2021 în jurnalul „Nutrients” a […]
Batoanele din susan sunt o gustare apreciată atât de cei mici, cât și de cei mari. Din păcate, cele din comerț au sirop de glucoză sau sunt preparate cu miere la temperaturi mari. Am găsit un mod simplu de a […]
Este incredibil cât de simplă, ușor și rapid de făcut este această salată de roșii, pătrunjel și tahini (pastă de susan). Seamănă foarte mult cu ceea ce obișnuim noi să mâncăm: salată de roșii cu castraveți, ceapă și verdețuri. Cine […]
Plante și alimente comune precum busuiocul și semințele de susan au demonstrat efecte terapeutice importante împotriva inflamațiilor. De ce este important ca cercetătorii să descopere antiinflamatoare naturale? Deoarece antiinflamatoarele de sinteză au efecte secundare severe. În plus, aceste medicamente se […]
√ Articol documentat Uleiul de susan reduce severitatea durerilor de mâini și de picioare, potrivit unui studiu publicat în anul 2015 în jurnalul „Anesthesiology and Pain Medicine”. Susanul are însă beneficii mult mai diverse, foarte bine documentate științific. Vă invităm […]